Praktiske opplysninger for 2018

Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen på venstre side, her er det mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til kroderbanen(at)njk.no eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

Togkjøringen er i år noe begrenset grunnet banearbeid. Fra 12. august blir det kjøring av veterantog med damp mellom Krøderen og Kløftefoss. Det blir også kjøring på lørdager fra 25. august til 8. september. På søndager uten togkjøring vil det kjøres veteranbusser og gå et oppfyrt damplokomotiv på Krøderen stasjon, i tillegg til øvrige aktiviteter.

Se egen side med rutetider for detaljer.

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er mange gratis parkeringsplasser både på Krøderen og Vikersund. Se detaljer under den enkelte stasjon.

Hva koster togturen?

Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Det er halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis. Det er fri frakt av sykler. På kortere strekninger er det lavere priser.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

Billetter kjøpes før avgang på reisedagen på Krøderen og Vikersund stasjoner. Her er det betjente billettsalg.

Må vi bestille på forhånd?

Nei, togene på Krøderbanen har vanligvis ingen plassreservering. Vi har normalt sitteplasser til alle reisende, og alle kommer med togene. Større grupper (minst 15 personer) kan imidlertid reservere plasser, slik at dere er sikret å få sitte samlet i toget. Ønsker du å reservere, vennligst bruk vårt bestillingsskjema.

Merk at til tograndagene lørdag 8. september og søndag 9. september er det mulighet for forhåndskjøp av billetter hos Ticketmaster, dette anbefales pga. stor etterspørsel.
Se siden om Togran for detaljer (kommer).

Har dere servering?

På kjøredagene kan vi tilby lettere servering både på endestasjonene og underveis i de fleste togene. I tillegg er det kiosk i Deadwood City når det er westernshow.

På Vikersund stasjon kan vi tilby kaffe, mineralvann, lefser, is og sjokolade. Salget åpner kl. 11. I de fleste togene vil det være enklere servering, med et utvalg av kaffe, mineralvann, lefser, kjeks, sjokolade med mere. På Krøderen stasjon åpner kafeteriaen i stasjonsparken kl. 13, og der kan vi by på nystekte vafler, pølser og kaffe. I tillegg har kiosken/suvenirbutikken som åpner kl. 10 salg av mineralvann og is.

For de som deltar på kombinasjonsturene vil det også være servering på stedet vi reiser til. Se nærmere detaljer under det enkelte arrangement.

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med rullestolbrukere i enkelte togavganger. Plass for dette må reserveres på forhånd. Vennligst send en e-post til kroderbanen(at)njk.no i god tid før avreisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på togturen. Det koster ikke noe ekstra,  men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

 

Sist oppdatert 13.06.2018