Praktiske opplysninger for 2024


Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen for mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene i sommer?

Alle søndager fra 30. juni til 1. september 2024 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. I tillegg kjøres tog lørdag 10. august (togran) og lørdag 31. august (skumringstog på kvelden).

Se egen side med rutetider for detaljer. Se her for fullt sesongprogram for 2024.

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er gratis parkeringsplasser både på Krøderen og Vikersund, se detaljer her. Det er også gratis parkering på Sysle, Snarum og Kløftefoss.

Hva koster reisen?

Billettprisen er avhengig av billettype og reisestrekning. Det er tilnærmet halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år må ha egen billett, men reiser gratis.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

På alle togavgangene er det obligatorisk med forhåndskjøp av billetter. Det samme gjelder for rundturene Tog, båt og eventyr og Fjordcruise og damptog. Billetter kjøpes via vår billettside.

De reisende velger selv hvor de vil sitte i toget. Grupper på mer enn 10 personer kan få tildelt bestemte plasser i toget ved å sende en e-post til  i god tid før reisedagen. På reise med damptoget fra Vikersund kl. 12.15 er det i tillegg mulig å kjøpe faste plasser i toget. Dette tilbudet gjelder for grupper på inntil 10 personer.

Merk at alle må gå innom billettsalget på stasjonen før togavgang. Her får man utdelt egne togbilletter av den gamle typen og aktuelle informasjonsskriv. Billettene framvises i toget ved kontroll og kan beholdes som en suvenir etter reisen. Vær ute i god tid for å unngå kø, seneste frammøte er 20 minutter før togavgang.

Har du spørsmål om billettkjøp, eller du ikke får benyttet kjøpte billetter, kan du kontake oss på på tlf. 450 65 452 eller e-post:

Nærmere informasjon om billettkjøp finner du her.

Har dere servering?

På reisedagene kan vi tilby kiosk og utekafeteria på Krøderen stasjon, med bl.a. mineralvann, is, nystekte vafler, pølser og kaffe. På Vikersund stasjon er det åpen kiosk før togavgangene, med bl.a. kaffe, mineralvann og is. Begge steder tilbys et utvalg av suvenirer. Damptogene har kioskvogn med enklere servering. I tillegg er det kiosk i Deadwood City når det er westernshow.

For de som deltar på rundturene Fjordcruise og damptog eller Tog, båt og eventyr, til eventyrmuseet Villa Fridheim vil det også være mulighet for servering på båten (kun forhåndskjøpt) og på Villa Fridheim.

Hva kjører dere med?

Årets damptog vil normalt bestå av følgende lokomotiv og vogner (klikk på linkene for presentasjon):
Damplok 225, vogn 18836, vogn 86vogn 65vogn 220, og vogn 2019. Diesellok 182 er med som hjelpelok.

Motorvogntogene vil bli kjørt med motorvogn type 91 og styrevogn eller med enkel motorvogn type 87.

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med brukere med manuelle rullestoler i enkelte togavganger. Plass for dette må reserveres på forhånd. Vennligst send en e-post til i god tid før reisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på reisen. Det koster ikke noe ekstra, men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende. Vi anbefaler ikke å ta med hund inn på westernshowet eller på tograndagene, siden de der kan bli skremt av høye lyder.

Sist oppdatert 25.03.2024