Personvernerklæring

Norsk Jernbaneklubb (NJK) driver en frivillig organisasjon med et medlemsblad og noen driftsgrupper. For medlemsdelen er det registrert nødvendige person- og kontaktopplysninger som hvert medlem har gitt oss. I tillegg holdes det oversikt over innbetalt kontingent. Denne informasjonen er tilgjengelig for relevante ledere som har behov for dette for å drifte NJK.

NJK registrerer medlemmenes epostadresse ved innmelding. Epostadressen brukes kun til å sende ut nyhetsbrev og annen informasjon fra klubben til medlemmene. Epostadresser gis ikke ut til andre. Det sendes ikke ut personifisert reklame i nyhetsbrevet.

Ved kjøp av varer fra NJKs nettbutikk lagres navn, adresse og informasjon om ordren. Denne informasjonen er kun tilgjengelig for vår salgsavdeling.

Driftsgruppene er etter jernbanelovens forskrifter pålagt å ha oversikt over godkjente helsekontroller, kontrollprøver og avlagte godkjennelser. Innholdet i hver helsekontroll er bare kjent for kontrollerende lege, mens resultatet godkjent/ikke godkjent er tilgjengelig på oversikter over tjenestegjørende personale. Innholdet i prøver er kun kjent for eksaminator og sensor, mens resultatet godkjent/ikke godkjent er tilgjengelig på oversikter over tjenestegjørende personale.

Ditt medlemskap i NJK er en støtte til vår virksomhet og vi skal sammen drifte NJK på beste måte. Dersom du er enig i disse retningslinjer, så trenger du ikke gjøre noe. Dersom du er uenig, så er du velkommen til å stille relevante spørsmål. Dersom du etter en oppklaringsrunde ikke er fornøyd, så er du velkommen til å ta saken opp gjennom våre styrende organer.

Medlemmer som ønsker innsyn i hvilke personopplysninger NJK har lagret om dem, kan be om dette ved å sende en anmodning om innsyn i egne opplysninger på e-post til

Informasjonskapsler

NJK benytter informasjonskapsler (cookies), som de fleste andre nettsider, og i henhold til norsk lovgivning. Informasjonskapsler er en vanlig del av infrastrukturen i Internett, og vi gjør dette for å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Visse typer informasjon om deg som bruker blir som følge av dette registrert og lagret automatisk når du besøker våre sider. Typiske opplysninger som lagres, er IP adresse, valgt nettleser, operativsystem, din bredbåndleverandør, samt data over besøkte undersider og dato/tidspunkt for besøket. For medlemmer som logger inn på medlemssidene, registeres også brukernavn. Denne informasjonen blir aldri utlevert til en tredjepart, eller brukt i markedsføringsøyemed. Ved å bruke nettsidene våre samtykker du til bruk av informasjonskapsler.

I din nettleser kan du liste ut detaljer om alle informasjonskapsler på våre sider. Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere det automatisk. Se nettleserens brukerveiledning for hjelp med disse mulighetene. Vær oppmerksom på at om du velger å utelukke informasjonskapsler, vil noen av funksjonene på våre nettsider kanskje ikke fungere.

Vi sender også anonymiserte data til Google Analytics for å få statistikk over bruken av vårt nettsted.

Det ovenstående gjelder for våre domener njk.no, kroderbanen.no, krøderbanen.no, kroderbanen.museum.no og museumstog.no.