Tog, båt og eventyr

Søndagene 4. august, 11. august, 18. august, 25. august og 1. september 2019 arrangerer Krøderbanen de populære rundturene ”Tog, båt og eventyr” til kråkeslottet og eventyrmuseet Villa Fridheim. Reisen inkluderer damptog og en flott båttur på innsjøen Krøderen. Returen går med veteranbuss.

Villa FridheimVilla Fridheim. Foto: Nina Djærff

Villa Fridheim

Villa Fridheim ble oppført i 1890-92 som landsted for trelasthandler Svend Haug og hans kone Thea Haug fra Drammen. Huset ble restaurert og gjenåpnet som eventyrmuseum i 1986, og det er i dag en av Norges best bevarte trebygninger. Den imponerende hallen er dekorert med store eventyrmalerier og utsiktstårnet ruver hele 30 meter over bakken. Huset består av ca. 40 forskjellige rom. I eventyrrommene er du omgitt av de kjente og kjære norske eventyrfigurene og i kjelleren er det et spennende eventyrmuseum og et lysmuseum. Villa Fridheim-trollet er en del av inventaret, og dukker gjerne opp på når du minst venter det …

Servering

I Fru Theas kafe serveres det et utvalg av drikkevarer, kalde og varme retter og søte fristelser.

For de som ønsker å spise middag under oppholdet, anbefaler vi å kjøpe dette på forhånd, se under. Middagen blir servert ved reserverte bord i kafeen, og du slipper ventetid. Menyen består av viltgryte, kling og kaffe/saft, og den serveres etter ankomst kl. 15.45.

De som ikke forhåndskjøper middag, kan kjøpe mat og drikke fra dagens meny i kafeen.

Kryllingen II M/S Kryllingen II


Reiserute og tider - klikk på ønsket dag

Søndag 1. september

Billettsalg og plassreservering

I år er det mulig å forhåndskjøpe billett til disse turene gjennom Ticketmaster. Du er da sikret plass på hele rundturen.

Slik går du fram når du forhåndskjøper billetter

Forhåndskjøp gjøres for den delen av rundturen som går med båt og veteranbuss fra Krøderen og tilbake, samt inngangen på Villa Fridheim.

Forhåndskjøp av billetter må gjøres innen kl. 12.00 lørdag før reisedagen.

Billetter for reise med veteranbuss fra Vikersund og damptog fra Krøderen kjøpes separat. Disse kjøper du på reisedagen i billettsalgene på Vikersund og Krøderen stasjoner.

Plassgaranti ved forhåndskjøp

Med en forhåndskjøpt billett fra Ticketmaster vil du være sikret å komme med både på veteranbussen og i damptoget, selv om disse billettene kjøpes på reisedagen.

Billettpriser ved forhåndskjøp

Båttur og Villa Fridheim

Voksne 285,-
Barn  145,-
Honnør 265,-
Minigruppe (*) 730,-

(*) Minigruppebillett gjelder for to voksne og inntil tre barn under 16 år.
Billettavgift til Ticketmaster kommer i tillegg.
Billettprisene inkluderer båttur, inngang på Villa Fridheim og retur til Krøderen med veteranbuss.

Middag på Villa Fridheim

Voksne 265,-
Barn  150,-

Honnører betaler voksenpris for middagen. Deltakere som har kjøpt minigruppe reisebillett kjøper middag etter faktisk antall personer, f. eks. middag til 2 voksne og 2 barn.Priser for tilleggsbilletter for veteranbuss og damptog

Alle som har forhåndskjøpt billett for båttur og Villa Fridheim kjøper tilleggsbillett til veteranbuss og/eller damptog på reisedagen.

Fra Vikersund

Voksne 200,-
Barn  100,-
Honnør 150,-
Minigruppe  450,-

Billettprisene inkluderer veteranbuss Vikersund-Krøderen tur/retur og damptog Krøderen-Kløftefoss tur/retur.

Fra Krøderen

Voksne 110,-
Barn  55,-
Honnør 85,-
Minigruppe  250,-

Billettprisene inkluderer damptog Krøderen-Kløftefoss tur/retur.

 


Slik går du fram hvis du kjøper alle billettene på reisedagen

Restplasser til hele rundturen selges så langt de er tilgjengelige. De kan kjøpes på Vikersund og Krøderen stasjoner på reisedagen. Du kjøper da hele turpakka samlet i billettsalget til følgende priser:

Rundtur fra Vikersund

Voksne 485,-
Barn  245,-
Honnør 415,-
Minigruppe
1180,-

Billettprisene inkluderer veteranbuss Vikersund-Krøderen, damptog Krøderen-Kløftefoss tur/retur, båttur, inngang på Villa Fridheim og retur til Vikersund med veteranbuss.

Rundtur fra Krøderen

Voksne 395,-
Barn  200,-
Honnør 350,-
Minigruppe
 980,-

Billettprisene inkluderer damptog Krøderen-Kløftefoss tur/retur, båttur, inngang på Villa Fridheim og retur til Krøderen med veteranbuss.Informasjon til de reisende

En egen informasjonsmappe med reiserute, brosjyrer mm. deles ut til de reisende i billettsalget.

Tilleggsinformasjon

Ytterligere opplysninger om kombinasjonsturene til Villa Fridheim kan du få ved å kontakte turkoordinator Anders Linnerud på tlf. 450 65 452 eller e-post: .

 

Sist oppdatert 25.08.2019