Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv, spisevogn og teakvogner.

P1000648.jpg

 

Det nærmer seg ny sesong for Gamle Vossebanen!  

2021 ble et anderledes år for oss i Gamle Vossebanen, men alt lover godt for 2022.

I desember 2021 kom broen over Hardangerveien på plass. Dermed blir det ordinær trafikk helt til Midttun. I 2022 kjører Gamle Vossebanen damplokomotiv hver søndag fra 12. juni til og med 11. september. Når sesongen nærmer seg vil det være mulig å bestille billetter. Følg med her eller på Facebook-siden vår for mer informasjon.

Sesongstart 2022 blir lørdag 7. mai med kjøring av motorvognsettet i forbindelse med Kulturdagar i Arna

 
Husk på: Selv om den ordinære driftsesongen ikke har startet så foregår det fortsatt jevnlig togdrift på museumsjernbanen. Gamle Vossebanen trenger vedlikehold HELE ÅRET. Derfor er all ferdsel i sporet både forbudt og farlig. Vi ønsker ingen farlige situasjoner, hjelp oss å holde Gamle Vossebanen trygg!

uk flag Tourist information

The Old Voss Steam Railway Museum runs every Sunday between 12. June and 11. September. We hope to see you onboard! 

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. Vi kjører med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 1920- og 1930-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle