Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv, spisevogn og teakvogner.

Velkommen ombord på Gamle Vossebanen  

Sesongen for Gamle Vossebanen er nå over og vi takker alle som har kjørt med oss i år! 

Vi har hatt en god sesong med solide besøkstall og vi er spesielt glad for alle som har besøkt spisevognen vår. Vi har også kjørt flere skumringstog og gjennomført stordriftsdag med et rekordstort antall togavganger. Det er derfor bare å glede seg til neste år! 

uk flag Tourist information

The Old Voss Steam Railway Museum is now closed for the season. Information about tickets for next year will be available in March. 

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

 


Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. Vi kjører med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 1920- og 1930-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle