Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

2018_Spisevogn_-_IJG_2319.jpg

 

Vi ser fram til en ny sesong med Gamle Vossebanen!  

2021 ble et anderledes år for oss i Gamle Vossebanen, men alt lover godt for 2022.

Gjennom hele vinteren foregår det vedlikehold og opprustning av materiell. Høres dette interessant ut? Bli med i Facebook-gruppen for verkstedet på Seimsmark og sleng deg med på dugnad. Her foregår det mange prosjekter som trenger en hånd. Du kan også kontakte oss via denne linken. 

Nå har den nye broen over Hardangerveien kommet på plass. Dermed blir det ordinær trafikk helt til Midttun sommeren 2022. Den første turen går i juni og vi vil oppdatere hjemmesiden med mer informasjon når sesongen nærmer seg. Det er usikkert hvordan COVID-19 vil påvirke sesongen, men vi er håpefulle for å kunne invitere passasjerer tilbake til normal drift. 

 

Husk på: Selv om den ordinære driftsesongen er over så foregår det fortsatt jevnlig togdrift på sporet. Jernbanen trenger vedlikehold HELE ÅRET. Derfor er all ferdsel i sporet både forbudt og farlig. 

Vi ønsker ingen farlige situasjoner, hjelp oss å holde Gamle Vossebanen trygg!

uk flag Tourist information

The 2021-season for the old Voss railway is now over. The 2022-season will begin in June and we hope to see you onboard! 

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. Vi kjører med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 1920- og 1930-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle