Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv, spisevogn og teakvogner.

Alle søndager fra 9. juni til 8. september 2024 og noen lørdager kan du slappe av og nyte en deilig utflukt på Gamle Vossebanen. Turene kjøres med damplokomotiv og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Sommerens program inkluderer Bergen Heritage Tour som er en rundreise med veteranskip, veterantog og veteranbuss. Vi har også stordriftsdag og aftentog. Spisevogn med varm lunsj medfølger toget på utvalgte dager. Følg med her, eller på vår Facebook-side for mer informasjon.

 

Rutetider

Priser

Billettkjoep

Sesongprogram

 Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Gamle Vossebanen er unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. Vi kjører med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 1920- og 1930-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.