Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

P1000648.jpg
 

2020-sesongen

I 2020 kjører vi tog alle søndager i perioden 02.08.20 - 06.09.20. Vi følger alle restriksjoner som følge av coronaviruset, med sosial avstand, og vask av vognene mellom hver tur. I år selges det kun billetter gjennom TicketCo, og det kjøres bare rundturer med oppstart fra Garnes stasjon. Velkommen ombord!

Mer informasjon

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende oss en melding på våre Facebook-sider.

Trafikkbrosjyre for 2019 kan lastes ned her.

Toget kjører den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra midten av juni til midten av september. Rundtur fra Garnes stasjon 11:30 og 14:30 og rundtur fra Midttun stasjon 12:30. Billetter kan kjøpes på Garnes stasjon før avgang eller hos billettøren ombord.

uk flag Tourist information

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre, turen går mellom Garnes og Midttun - du er invitert!


Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Toget kjører den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra midten av juni til midten av september. Det kjøres med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst.. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle