Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

Kaj_Stokstad.jpg

 

Mer informasjon

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende oss en melding på våre Facebook-sider.

Trafikkbrosjyre for 2019 kan lastes ned her.

uk flag Tourist information

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

Informasjon for gjester som ønsker å reise med oss søndag 16. juni

Vi må dessverre meddele at grunnet forsinkelser hos vår leverandør er vårt billettsystem fremdeles ikke i drift. Det betyr at vi beklageligvis ikke vil tilby mulighet for forhåndsbestilling av billetter søndag 16. juni. De av våre gjester som ønsker å reise denne dagen vil det være mulighet for å kjøpe billetter på Garnes stasjon og ombord i toget. Det er ingen setereservasjon. Spisevognen følger toget denne søndagen. De samme forsinkelsene gjelder dessverre også reservasjonssystemet for restauranten. For de av våre gjester som planlegger å spise lunsj om bord søndag 16. juni, ber vi dere sende en mail for bordbestilling til . Bordbestilling må være oss i hende senest lørdag 15. juni kl. 12:00. Vi beklager forsinkelsen og de ulemper dette måtte medføre. Mvh, oss i Museet Gamle Vossebanen

Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre, turen går mellom Garnes og Midttun - du er invitert!

Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Toget kjører den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra midten av juni til midten av september. Det kjøres med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst.. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle