Velkommen til Museet Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv, spisevogn og teakvogner.

Velkommen ombord på Gamle Vossebanen  

I 2022 kjører Gamle Vossebanen damplokomotiv hver søndag fra 12. juni til og med 11. september. Bestill billetter via vår Ticketco-sideNytt i år er en egen nettside for spisevognen vår! Besøk nettsiden Norskspisevognselskap.no for mer informasjon om spisetilbudet ombord på Gamle Vossebanen. Følg med her eller på Facebook-siden vår for mer informasjon.

uk flag Tourist information

The Old Voss Steam Railway Museum runs every Sunday between 12. June and 11. September. We hope to see you onboard! 

Travel information for English speaking passengers is available here: Tourist information

Ta en reise tilbake i tid med Museet Gamle Vossebanen ombord i vakkert restaurerte jernbanevogner i teak, trukket av et ekte damplokomotiv fra forrige århundre eller motorvognen vår fra 1950. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Veteranbanen går den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra juni til midten av september. Vi kjører med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 1920- og 1930-tallet. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset landskapet langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst. Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære.

Hjelp oss å rulle