Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 28. juni til 30. august kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Krøderen og Snarum (*) i Buskerud. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

ulketog-kloftefoss.jpg


Årets sesong er nå fastlagt. Se her for fullt sesongprogram for 2020

Årets nyheter
   -  Vi gjenåpner strekningen fra Kløftefoss til Snarum (*).
   -  Ny rundtur Båt og tog  fra Noresund
   -  Tog, båt og eventyr med middagsservering på båten

Rutetider finner du her. Billettpriser står på denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

----------------------

(*) Strekningen mellom Kløftefoss og Snarum er nå ferdig oppgradert, men sporet må justeres og endelig godkjennes før vi kan kjøre persontog på denne delen av Krøderbanen. Det er sannsynlig at alt er på plass før sesongstart, og vi planlegger nå med kjøring helt til Snarum, selv om vi foreløpig må ta et lite forbehold om dette. Strekningen mellom Krøderen og Kløftefoss er uansett klar for drift til sommeren. Oppdatert status for sommersesongen vil bli lagt ut her så snart alt er klart.

Det arbeides videre med å oppgradere resten av Krøderbanen, slik at det igjen blir mulig å kjøre persontog også mellom Snarum og Vikersund.

Sist oppdatert 23.02.2020