Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 30. juni til 1. september 2019 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Krøderen og Kløftefoss i Buskerud. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

2018-09-01-Ulketog-1.jpg

 

Søndag 28. juli: Damptog og westernshow

Damptoget har avgang fra Krøderen kl. 11.30, 13.15 og 15.20. Toget går til Kløftefoss og tilbake, og hele turen tar ca. 50 minutter. I tillegg kjøres det veteranbuss til Krøderen fra Vikersund stasjon kl. 12.00, med retur til Vikersund senere på dagen.

På søndag kan du også se årets westernshow i Deadwood City på Kløftefoss. Showet korresponderer med damptoget kl. 13.15 fra Krøderen. Her kan de besøkende få oppleve stemningen i det Ville Vesten, med bankran og revolverdueller, men showet har også mye humor.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent, med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger og modelljernbane, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden.

 

Billettsalg til tograndagene

Forhåndssalget av billetter til tograndagene 10. og 11. august er i gang.
Se nærmere informasjon på nettsiden.

 

Billettsalg til Tog, båt og eventyr

I år har vi også forhåndssalg av billetter til Tog, båt og eventyr, som arrangeres hver søndag i tiden 4. august - 1. september. Se nærmere informasjon på nettsiden.

 

Se her for fullt sesongprogram for 2019.

Rutetider finner du her.

Billettpriser står på denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 21.07.2019