Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 27. juni til 29. august 2021 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer museumsjernbanen fra Krøderen i Buskerud. Damptogene kjøres etter faste rutetider mellom Krøderen og Kløftefoss/Snarum og er åpne for alle.

Se her for:
Sesongprogram
Rutetider for damptogene
Billettkjøp

Vi kan i år også tilby rundturene Tog, båt og eventyr og nyheten Båt og tog.
Lørdag 21. august kjøres det tradisjonsrike Skumringstoget.

Merk at alle billetter må kjøpes på forhånd!
Turer/avganger kan bli utsolgt før reisedagen.
Status for søndag 8. august:
  -  Damptog kl. 11.00: Ledige billetter
  -  Damptog kl. 13.10: Ledige billetter
  -  Damptog kl. 15.00: Ledige billetter

Vi følger alle gjeldende smitteverntiltak. Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

2018-09-01-Ulketog-2.jpg


Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell. Kjørestrekningen er i år begrenset på grunn av pågående sporarbeider.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 01.08.2021