Arkiv

Avisartikkel fra Krøderbanen (klikk på bildet)

vart land 2019 08 01

Bevaringspris til Krøderbanen

Buskerud kulturminneråd har besluttet at Norsk Jernbaneklubb - driftsavdeling Krøderbanen skal tildeles Buskerud fylkeskommunes bevaringsdiplom. Prisen tildeles for godt utført arbeid med istandsetting av tre jernbanevogner på Krøderbanen.

Prisen ble delt ut av Fylkesordfører Roger Ryberg under konferansen «Kulturarv Buskerud 2019» på Union scene i Drammen.

Grusvogn litra Ø2

Det er arbeidet med grusvogner av typen Ø2 som er bakgrunnen for nominasjonen. Dette er historiske vogner som også brukes aktivt i vedlikeholdet av banen.

Vi er svært stolte av den annerkjennelsen et slik diplom innebærer. Støtten fra fylkeskommunen og Bane NOR, som nominerte oss som kandidat til prisen, gir inspirasjon til å fortsette det viktige bevaringsarbeidet med historiske jernbanevogner.

Klikk her for å se video fra TV Modum.

Klikk her for å høre innslag fra NRK Buskeruds radiosending.

Publisert 09.03.2019

Buskerud kulturminneråd har besluttet at Norsk Jernbaneklubb - driftsavdeling Krøderbanen skal tildeles Buskerud fylkeskommunes bevaringsdiplom. Prisen tildeles for godt utført arbeid med istandsetting av tre jernbanevogner på Krøderbanen.

Fylkesordføreren vil overrekke diplomet på Union Scene i Drammen i dag tirsdag
5. mars kl 11.30 i forbindelse med konferansen KulturarvBuskerud2019.

Disse gutta sørger for at det fortsatt blir togdrift på Krøderbanen

tv modum 2018 09

TV Modum har laget et innslag om banearbeidene på Krøderbanen. Se innslaget fra TV Modum her.

Publisert 07.09.2018

Sesongåpning 2018

Førstkommende søndag 1. juli er det sesongåpning på Norges lengste museum. Det blir kjøring med veteranbuss i korrespondanse med westernshow. Stasjonsmuseet på Krøderen er åpent med fremvisning av oppfyrt damplokomotiv. I tillegg er den gamle saga på Krøderen i drift på søndag.

Damptog E2 på Krøderen stasjon        Bankranere
Søndag blir det sesongåpning på Krøderbanen med åpen stasjon på Krøderen og westershow i "Deadwood City".

Foto: Helge LIndholm (Krøderen stasjon) og Jan-Olav Lobben.

På grunn av pågående banearbeider vil det i år bli kjøring av damptog senere i sesongen enn normalt, med planlagt oppstart søndag 12. august. Sesongen vil derfor også bli forlenget til 16. september.

Men vi starter opp med flere aktiviteter på søndag. Det kjøres veteranbuss både fra Vikersund og Krøderen. Bussen korresponderer med westernshowet i Deadwood City på Kløftefoss, som også har premiere på søndag. Her kan de besøkende få oppleve stemningen i det Ville Vesten, med bankran og revolverdueller.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent, med både suvenirbutikk og utekafeteria. Et damplokomotiv tøffer rundt på stasjonsområdet og sørger for god, gammel jernbanestemning. I tillegg vil den gamle saga på Krøderen være i full drift, og den er åpen for de besøkende.


Det blir kjøring av veteranbuss, westernshow og åpen stasjon stasjon på Krøderen hver søndag til og med 5. august, før damptoget starter å kjøre fra og med 12. august.

Nærmere informasjon om sesongåpningen og sommerprogrammet finner du på nettsidene kroderbanen.no.

Publisert 02.07.2018

Avsporing på Krøderbanen

avsporing 2017Passasjerene forlater toget. Foto: Tom Erik Hagen

Lørdag 5. august inntraff en avsporing i et persontog ved Lia mellom Kløftefoss og Snarum på Krøderbanen. Avsporingen var udramatisk og det oppstod ingen personskader.

Avsporingen skjedde etter at dagens hovedprogram med togran, westernshow og opphold på Krøderen var avsluttet.

Toget bestod av to lokomotiver og åtte personvogner, og hadde 317 reisende. På lokomotivene og tre av vognene sporet bare noen hjul av, de øvrige vognene sporet ikke av. Toget ble evakuert i ordnede former og alle de reisende tok det hele med godt humør.

Noen av våre hyggelige kontakter i Nettbuss stilte raskt opp med to store busser og fraktet de reisende videre til Vikersund i to omganger. Avsporingen skjedde bare ca 150 meter fra fylkesvei 280, noe som ga enkle evakueringsforhold.

I løpet av kvelden ble det avsporede materiellet løftet på sporet igjen. Ut fra hva man foreløpig kan se er det ikke oppstått skader av betydning på materiellet.

Avsporingen førte til at det søndag 6. august bare kunne kjøres tog mellom Krøderen og Kløftefoss. Dermed kunne søndagens program ikke gjennomføres som annonsert, men det ble laget et alternativt opplegg med bruk av veteranbusser, samt motorvogn mellom Krøderen og Kløftefoss, hvor også togranet inngikk. Westernshowet på Kløftefoss og kombinasjonsturen til Villa Fridheim ble gjennomført som planlagt.

Alle som hadde forhåndskjøpt billett ble informert om situasjonen via e-post eller telefon i løpet av lørdagen. For de som valgte å ikke delta, vil ubenyttede billetter selvfølgelig bli refundert.

Vi beklager de ulemper dette har medført for våre kunder.

Publisert 06.08.2017