Arkiv

Sesongåpning 2021

Førstkommende søndag 27. juni er det sesongåpning på Norges lengste museum. Etter en stor innsats med rehabilitering av sporet, kan du igjen ta en søndagstur med damptoget helt til Snarum stasjon.

ulketog kloftefoss                                 Ulka ut fra Kroderen
Søndag blir det sesongåpning på Krøderbanen med damptog mellom Krøderen og Snarum.

Foto: Henning Hagen (til venstre) og Helge Lindholm.

Damptoget har avgang fra Krøderen kl. 11.00, 13.10 og 15.00. Den midterste avgangen går til Kløftefoss, mens de to øvrige kjøres helt til Snarum og tilbake.

Togbillettene må i år forhåndskjøpes hos Ticketmaster. Dette er for å sikre at vi har god plass til alle som kommer på de enkelte avgangene. Lenker til billettsalgssidene finner du her.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent på kjøresøndagene, med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden

Vi kan i år også tilby rundturer med damptoget, båten M/S Kryllingen II og veteranbuss. Disse kjøres søndagene 11. juli, 18. juli, 15. august og 29. august. Turbeskrivelser og informasjon om billettkjøp finner du her:
- Tog, båt og eventyr
- Båt og tog

Nærmere informasjon om sesongåpningen og sommerprogrammet finner du på nettsidene kroderbanen.no.

Publisert 22.06.2021

Avisartikkel fra Krøderbanen (klikk på bildet)

vart land 2019 08 01

Bevaringspris til Krøderbanen

Buskerud kulturminneråd har besluttet at Norsk Jernbaneklubb - driftsavdeling Krøderbanen skal tildeles Buskerud fylkeskommunes bevaringsdiplom. Prisen tildeles for godt utført arbeid med istandsetting av tre jernbanevogner på Krøderbanen.

Prisen ble delt ut av Fylkesordfører Roger Ryberg under konferansen «Kulturarv Buskerud 2019» på Union scene i Drammen.

Grusvogn litra Ø2

Det er arbeidet med grusvogner av typen Ø2 som er bakgrunnen for nominasjonen. Dette er historiske vogner som også brukes aktivt i vedlikeholdet av banen.

Vi er svært stolte av den annerkjennelsen et slik diplom innebærer. Støtten fra fylkeskommunen og Bane NOR, som nominerte oss som kandidat til prisen, gir inspirasjon til å fortsette det viktige bevaringsarbeidet med historiske jernbanevogner.

Klikk her for å se video fra TV Modum.

Klikk her for å høre innslag fra NRK Buskeruds radiosending.

Publisert 09.03.2019

Buskerud kulturminneråd har besluttet at Norsk Jernbaneklubb - driftsavdeling Krøderbanen skal tildeles Buskerud fylkeskommunes bevaringsdiplom. Prisen tildeles for godt utført arbeid med istandsetting av tre jernbanevogner på Krøderbanen.

Fylkesordføreren vil overrekke diplomet på Union Scene i Drammen i dag tirsdag
5. mars kl 11.30 i forbindelse med konferansen KulturarvBuskerud2019.

Disse gutta sørger for at det fortsatt blir togdrift på Krøderbanen

tv modum 2018 09

TV Modum har laget et innslag om banearbeidene på Krøderbanen. Se innslaget fra TV Modum her.

Publisert 07.09.2018

Sesongåpning 2018

Førstkommende søndag 1. juli er det sesongåpning på Norges lengste museum. Det blir kjøring med veteranbuss i korrespondanse med westernshow. Stasjonsmuseet på Krøderen er åpent med fremvisning av oppfyrt damplokomotiv. I tillegg er den gamle saga på Krøderen i drift på søndag.

Damptog E2 på Krøderen stasjon        Bankranere
Søndag blir det sesongåpning på Krøderbanen med åpen stasjon på Krøderen og westershow i "Deadwood City".

Foto: Helge LIndholm (Krøderen stasjon) og Jan-Olav Lobben.

På grunn av pågående banearbeider vil det i år bli kjøring av damptog senere i sesongen enn normalt, med planlagt oppstart søndag 12. august. Sesongen vil derfor også bli forlenget til 16. september.

Men vi starter opp med flere aktiviteter på søndag. Det kjøres veteranbuss både fra Vikersund og Krøderen. Bussen korresponderer med westernshowet i Deadwood City på Kløftefoss, som også har premiere på søndag. Her kan de besøkende få oppleve stemningen i det Ville Vesten, med bankran og revolverdueller.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent, med både suvenirbutikk og utekafeteria. Et damplokomotiv tøffer rundt på stasjonsområdet og sørger for god, gammel jernbanestemning. I tillegg vil den gamle saga på Krøderen være i full drift, og den er åpen for de besøkende.


Det blir kjøring av veteranbuss, westernshow og åpen stasjon stasjon på Krøderen hver søndag til og med 5. august, før damptoget starter å kjøre fra og med 12. august.

Nærmere informasjon om sesongåpningen og sommerprogrammet finner du på nettsidene kroderbanen.no.

Publisert 02.07.2018