Mer informasjon

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende oss en melding på våre Facebook-sider.

Spisevogn på Gamle Vossebanen

Praktisk informasjon

For å reservere plass i spisevognen følg denne lenken. Har du spørsmål om spisevognen kontakt . Har du spørsmål om togreisen kontakt Museet Gamle Vossebanen på .

Om du har matallergier ta kontakt med restauratør på . Det er ikke alle allergier vi kan imøtekomme, men vi vil gjøre vårt beste for å tilby et alternativ.For at vi skal ha tilstrekkelig tid til å tilrettelegge ber vi om at forhold rundt matallergier er avklart senest én uke før ønsket avreise.

Er dere et større selskap som ønsker å reise ombord i spisevognen er det mulig å leie spisevognen med mannskap som en del av søndagstoget eller i et eget ekstratog. Passer godt for mellom 20 og 48 gjester. En idé for bursdagsfeiring, jubileum, konfirmasjon og andre begivenheter? Menyforslag og kontaktopplysninger finner du her

2018 Spisevogn IJG 2319 4104 x 2736

Opplev en reise tilbake til jernbanens gullalder! Vårt veterantog trafikkerer strekningen hver søndag gjennom sommeren fra Garnes til Midttun. Utvalgte søndager kobler vi på vår eminente spisevogn hvor du kan nyte et deilig måltid, slik de én gang gjorde når de store damplokomotivene gikk på Bergensbanen. Opplev hvite duker, hvitt porselen og kelnere i stramme uniformer. Familie- eller vennelunsjen, den romantiske lunsjen for to eller bare deg selv, hos oss finner du hyggelig stemning og gode matopplevelser i spisevognen som passer enhver anledning.

Meny 2018 Innside Per 24.04.19 vers 4

CEo 18140 ble levert av Skabo Jernbanevognfabrik i 1937 som kombinert sitte- og spisevogn. Da den var ny hadde vognen en 3-klasse sitteavdeling, en spiseavdeling og kjøkken som hver utgjorde omtrent 1/3 av vognens lengde. Vognen ble bygget for bruk i hurtigtogene på Sørlandsbanen. I 1959 ble den pusset opp og fikk installert nytt elektrisk kjøkken, den kunne deretter bare brukes på elektrifiserte strekninger.

Vogn 18140 ble utrangert i 1969 og solgt til Statens Teknologiske Institutt (STI) for bruk i et undervisningstog. Den ble da registrert som privatvogn med nummer 29001. Mens STI eide vognen ble skilleveggen mellom tredjeklasseavdelingen og spiseavdelingen fjernet, men kjøkkenet ikke ble rørt. I 1981 var vognen blitt overflødig ved STI. Den ble da den solgt videre til Nora Bergslags Veteran-Jernväg i Sverige hvor den ble brukt til kafé for det lokale vandrerhjemmet.

I 2006 ble vognen kjøpt tilbake til Norge av Norsk Jernbaneklubb og stasjonert på Gamle Vossebanen. Den ble deretter pusset opp og spiseavdelingen satt i stand. Fordi hele den opprinnelige 3-klasseavdelingen manglet innredning er vognen nå innredet som ren spisevogn og har derfor litra Eo. Vogn 18140 ble tatt i bruk som spisevogn igjen i forbindelse med Vossebanens 125 års-jubileum i 2008. Spisevognen er nydelig restaurert av frivillige krefter og er den siste klassiske spisevognen som fremdeles går i fast trafikk i Norge.

Spisevogn EBA0298 2628 x 1752