Mer informasjon

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende oss en melding på våre Facebook-sider.

Spisevogn på Gamle Vossebanen

Praktisk informasjon

For å reservere plass i spisevognen følg denne lenken. Har du spørsmål om spisevognen kontakt . Har du spørsmål om togreisen kontakt Museet Gamle Vossebanen på .

Om du har matallergier ta kontakt med restauratør på . Det er ikke alle allergier vi kan imøtekomme, men vi vil gjøre vårt beste for å tilby et alternativ.For at vi skal ha tilstrekkelig tid til å tilrettelegge ber vi om at forhold rundt matallergier er avklart senest én uke før ønsket avreise.

Er dere et større selskap som ønsker å reise ombord i spisevognen er det mulig å leie spisevognen med mannskap som en del av søndagstoget eller i et eget ekstratog. Passer godt for mellom 20 og 48 gjester. En idé for bursdagsfeiring, jubileum, konfirmasjon og andre begivenheter? Menyforslag og kontaktopplysninger finner du her

2018 Spisevogn IJG 2319 4104 x 2736

CEo 18140 ble levert av Skabo Jernbanevognfabrik i 1937 som kombinert sitte- og spisevogn. Da den var ny hadde vognen en 3-klasse sitteavdeling, en spiseavdeling og kjøkken som hver utgjorde omtrent 1/3 av vognens lengde. Vognen ble bygget for bruk i hurtigtogene på Sørlandsbanen. I 1959 ble den pusset opp og fikk installert nytt elektrisk kjøkken, den kunne deretter bare brukes på elektrifiserte strekninger.

Vogn 18140 ble utrangert i 1969 og solgt til Statens Teknologiske Institutt (STI) for bruk i et undervisningstog. Den ble da registrert som privatvogn med nummer 29001. Mens STI eide vognen ble skilleveggen mellom tredjeklasseavdelingen og spiseavdelingen fjernet, men kjøkkenet ikke ble rørt. I 1981 var vognen blitt overflødig ved STI. Den ble da den solgt videre til Nora Bergslags Veteran-Jernväg i Sverige hvor den ble brukt til kafé for det lokale vandrerhjemmet.

I 2006 ble vognen kjøpt tilbake til Norge av Norsk Jernbaneklubb og stasjonert på Gamle Vossebanen. Den ble deretter pusset opp og spiseavdelingen satt i stand. Fordi hele den opprinnelige 3-klasseavdelingen manglet innredning er vognen nå innredet som ren spisevogn og har derfor litra Eo. Vogn 18140 ble tatt i bruk som spisevogn igjen i forbindelse med Vossebanens 125 års-jubileum i 2008. Spisevognen er nydelig restaurert av frivillige krefter og er den siste klassiske spisevognen som fremdeles går i fast trafikk i Norge.

Spisevogn EBA0298 2628 x 1752