Mer informasjon

Har du spørsmål kan du finne mer informasjon her: Praktiske opplysninger, eller sende oss en melding på våre Facebook-sider.

Juletog

Juletoget arrangeres sammen med Janus

Janusfabrikken ble etablert i 1895 og er i dag en av Europas ledende produsenter av undertøy. Ved fabrikken på Espeland i Bergen jobber omlag 130 ansatte med å produsere undertøy og sokker til barn og voksne. Fabrikken er den eneste igjen i sitt slag i Norge. Janus er markedsleder i Norge og eksportandelen øker. Det er spesielt kløfrie ullklær til barn og voksne Janus er kjent for. Janus produserer også flammehemmende undertøy for bedrifter i inn- og utland. Produktene selges under merkevaren JanusPro.

Janus Juletoget

Like foran fabrikken ligger jernbanestasjonen med den tilhørende utedoen. Begge disse bygningene er totalrenovert og gjenoppbygget i original stand. Inne på togstasjonene henger en stor samling reklametegninger fra den kjente bergenskunstneren Audun Hetland. I sin tid representerte jernbanestasjonen (første gang bygget i 1899) på Espeland selve livsnerven. Med jernbanen ble det brakt varer både til og fra fabrikken. Grunnleggeren selv, Anton S. Stephansen, betalte selv for stasjonen og lønnet ekspeditør for å få toget til å stoppe. Bakom stasjonen er kyssebenken kommet opp igjen. I gamle dager fikk man sitt første kyss på den, og hvem vet, kanskje det skjer igjen?

Hvert år, andre søndag i advent, arrangerer Museet Gamle Vossebanen Juletog. Ta toget fra Garnes og Arna, til Janusfabrikken på Espeland. Ombord på toget blir det julestemning for hele familien. Kanskje møter du julenissen ombord i toget? Vi serverer pepperkaker og gløgg ombord, og det vanker en liten gave til barna.

Janus åpner dørene og ønsker alle sammen hjertelig velkommen! De holder juleåpen butikk med noen ekstra gode juletilbud. Espeland stasjon er åpen og serverer gløgg og pepperkaker.

Hjertelig velkommen, og riktig gledelig jul!