Gamle Vossebanen: Stordriftsdag

Egil_Sandal_30042016_Garnes_4032_x_3024
Kategori
Gamle Vossebanen
Dato
søndag, 8. september 2019 11:30 - 16:30
E-post:

Vi inviterer til Stordriftsdag på Gamle Vossebanen i forbindelse med årets Kulturminnedager. Det blir muligheten til å reise frem og tilbake med ulikt togmateriell, utvidet ruteplan, togkryssing på gamle måten og mange frivillige i tjeneste. Gjør turen ekstra spesiell og planlegg lunsj i vår klassiske spisevogn som følger veterantoget denne dagen. Nyt en deilig lunsj i spisevognen fra 1930-tallet. Opplev hvite duker, fint bestikk, ypperlig mat og kelnere i stramme uniformer.

Denne dagen kan du i tillegg til de faste avgangene med veterantoget oppleve ekstratog med motorvogn BM 86. Motorvogn BM 86 har vært nennsomt restaurert av frivillige krefter de siste 20 årene og ble satt i trafikk for Museet Gamle Vossebanen. Motorvognen gikk i ordinær trafikk for NSB fra 1950 frem til 1985 og overtatt av museet i 1992. Det er med stolthet vi kan presentere dette nyrestaurerte 65 år gamle eksemplet på norsk kulturarv til publikum.

De første motorvogner av denne serien ble levert rett før andre verdenskrig. De var lenge kjent som "Vi kan"-vogner. Dette har sin bakgrunn i at vognene ble første gang presentert for publikum på "Vi kan"-utstillingen i Oslo i 1938. På utstillingen ble det vist nye forbruksvarer fra Oslo-bedrifter. Videre ble planer og arbeid i Oslo kommune, med nye velferdstiltak lansert av Arbeiderpartiet, presentert. Oslo sto fram som et optimistisk bilde på det moderne samfunnet og kulturen på 1930-tallet, som var preget av sterk tro på betydningen av saklig informasjon, faglighet og objektivitet. Utstillingen var en del av en bredere kampanje i mellomkrigstiden med ulike «kjøp norsk»-kampanjer.

En egen dagsbillett vil gi mulighet til et ubegrenset antall reiser og kan brukes på alle tog mellom Garnes og Midttun. Prisen for dagsbillett er 250,-/200,-* kroner for voksne og 100,-/80,-* kroner for barn. *Rabattert pris for BT Fordel-medlemmer ved fremvisning av bevis. Ordinære billetter kan ikke benyttes denne dagen. Billetter kan kjøpes på Garnes stasjon eller hos billettør ombord i toget.

For rutetabell og mer informasjon besøk våre hjemmesider. Velkommen ombord!

Foto: Egil Sandal
 
 

Datoer

  • søndag, 8. september 2019 11:30 - 16:30