VÅRTUR TIL STAVANGER 1. - 4. MAI 2008

gamlebyen stavanger
 
Bli med og møt våren i Stavanger! NJK Reiser har i samarbeid med Hovedstyret og Norsk Museumstog gleden av å innby medlemmer og andre interesserte på tur til Stavanger, som også er europeisk kulturhovedstad i 2008.
  • Eget veterantog fra Oslo med spisevogn og myk klasse
  • Utflukter og arrangementer i Stavanger-området
  • Overnatting på Hotel Maritim sentralt i Stavanger

 

PROGRAM

Torsdag 1. mai

Avreise fra Oslo S kl. 08.15. Toget stopper i Asker 08.42, Drammen 09.00 og Kongsberg 09.52. I toget serveres lunsj og middag, som er inkludert i prisen. Det blir stopp underveis på Grovane for å bese anlegget til Setedalsbanen. Ankomst Stavanger ca. kl. 20. Fra Stavanger stasjon er det noen minutters gange til hotellet. For de som ønsker det blir det mulighet for transport.
 
Fredag 2. mai 
 Riskafjord II

Etter en bedre frokost kan man være med på veteranbåttur med Riskafjord II på Lysefjorden, hvor det serveres lunsj (reker med tilbehør) underveis. Resten av dagen til egen disposisjon. Stavanger har et stort tilbud av aktiviteter, museer, butikker osv. For mer info se Turistinformasjon for Stavanger-regionen. På kvelden er det mulighet for å innta middag på hotellet eller i en av byens mange restauranter.

Lørdag 3. mai
 
hinnaFoto: Torgeir Askeland
 
Etter frokost arrangeres NJKs årsmøte i hotellets konferansedel (egen innkalling vil bli sendt ut for dette). Etter møtet kan man være med på tur med veteranbuss for å se den nye godsterminalen i Ganddal, samt utbyggingen av dobbeltsporet Stavanger - Sandnes. Vi skal også en tur til Jærmuseet på Nærbø, hvor det blir omvisning og lunsj. På kvelden kan man delta i byens kultur- og natteliv. 
 
Søndag 4. mai

Etter frokostbegir vi oss til stasjonen hvor toget står og venter. Avgang ca. kl. 09. Det blir stopp i Egersund for omvisning i lokstallen, der arbeidet med restaurering av damplok 411 pågår. Underveis serveres lunsj og middag, som er inkludert i prisen. Ankomst Oslo S ca. kl. 21.
 
Vi tar forbehold om endringer i programmet. Representantskapet skal ha møte på hotellet fredag, og mange tillitsvalgte vil også være med på reisen. Deltakere til rep.skapet får egen innkalling. 
 

TOGET

vogn 990 interior 

Vi kjører veterantog med elektrisk lokomotiv (type El 11) og teak-vogner. Salongvogn med balkong vil medfølge bakerst i toget. Lunsj og middag serveres i spisevognen, og ellers vil det være muligheter for kjøp av bl.a. mineralvann, kaffe, te og litt å bite i. All servering i toget tas hånd om av vår kulinariske samarbeidspartner Sult Restaurant i Oslo.

Merk at vårt gamle tog ikke er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

 

HOTELL

 
Thon Hotel Maritim

maritim resepsjon     maritim rom

Thon Hotel Maritim har en meget sentral beliggenhet midt i Stavanger med flott utsikt ut over Breiavannet. Det er kun 2 minutters gange til byens shopping, kultur, uteliv og underholdningstilbud. Hotellet har 221 moderne og velutstyrte rom, restaurant, trimrom, trådløst nettverk m. m, og er tilknyttet Thon-kjeden.

 

PRISER

Grunnprisen inkluderer reise med veterantog Oslo – Stavanger tur/retur, lunsj og middag (ekskl. drikke) i toget, samt tre netter på hotell med frokost.
 
Priser pr. person
Enkeltrom                                                  kr  4470
Dobbeltrom voksen / ungdom              kr  3830
Barn 4-12 år                                               kr  1780  
Barn 0-3 år                                                 kr    540
Tillegg for 1. klasse i toget                      kr    500
Tillegg for båttur m/lunsj fredag           kr    325
Tillegg for busstur m/lunsj lørdag         kr    325
 
Merk at vi har begrenset med plasser på 1. klasse (myke seter). Dobbeltrom er kun for de som reiser sammen, eller har avtalt med andre (angi under merknad), ellers blir enkeltrom tildelt. Personer under 18 år kun i følge med foresatte. Se ellers våre reisevilkår.