Med damp på Solørbanen

 

271 minnesundDamplokomotiv 30a 271 ved Minnesund. Foto: Bjørn G. Kværne.


Bli med på en spennende tur Solørbanen rundt lørdag 22. juni! Reisen går fra Grorud til Kongsvinger, Elverum, Flisa, Hamar og så tilbake til Grorud.

Vi tilbyr vårt første klasse veterantog med myke seter og spisevogn, og med damplokomotiv 30a 271 på strekningen Kongsvinger-Elverum-Hamar. Øvrige strekninger med elektrisk veteranlokomotiv type El 13. Underveis serveres det brunsj og middag i spisevognen.

Avgang fra Grorud stasjon kl. 10.03. Grunnet byggingen av Follobanen er det redusert kapasitet på Oslo S, vi må derfor starte på Grorud. Vi anbefaler våre reisende å ta lokaltog linje L1 fra Oslo S mot Lillestrøm. Lokaltogene går hver halvtime, og tar 11 minutter til Grorud. Se også ruter.no for informasjon om bussruter til Grorud stasjon.

Vårt tog vil bli satt opp i god tid før avgang slik at det er mulig å komme noe før og gå rett på toget, som vil stå i spor 3. Merk at det er bratte trapper ned fra og opp til plattformene på Grorud. Et alternativ er å gå på toget i Lillestrøm, der det ankommer tog fra Oslo S hvert tiende minutt. Parkering vil også være lettere i Lillestrøm sentrum enn på Grorud, hvor det bare er 18 ordinære plasser tilgjengelig på stasjonen.

Turen går på Hovedbanen mot Lillestrøm, og videre til Kongsvinger, hvor det det blir lokbytte. Det elektriske loket kjører tilbake i retning Lillestrøm og vil møte oss igjen på Hamar, mens damperen tar oss med på Solørbanen. Siden persontrafikken på Solørbanen ble nedlagt i august 1994 har det bare gått godstog på denne strekningen, dette er derfor en unik opplevelse. Vi får stopp på Kirkenær hvor det er oppstilling av veteranbiler denne dagen, og på Flisa hvor man kan besøke lokstallen og stasjonshuset.

Ved ankomst Elverum møter vi Jernbanemuseets damplokomotiv "Caroline" fra 1861, sammen med karetvognene. Dermed blir det damptreff med to oppfyrte damplok på Elverum samtidig, noe som gir muligheten for et fotomotiv av de virkelig sjeldne!

Lokalavdeling Mjøsbyene holder sin markering av jubileet her, og vil ha stand på plattformen. Klubbvogna vil være åpen for besøk og stasjonsbutikken selger bl.a. kioskvarer, suvenirer og kunsthåndverk fra lokale/regionale produsenter. Elverum Janitsjarkorps spiller opp, og varaordføreren kommer sammen med pressen.

Ferden går så inn på Rørosbanen mot Hamar, hvor damperen blir koplet fra. Videre går turen langs Dovrebanen til Eidsvoll, hvor vi tar Hovedbanen tilbake til Grorud, med ankomst kl. 20.33.

 

Eo 119 salicathI spisevognen serveres det god mat og drikke underveis. Foto: CF Salicath.

 

Toget

Turen kjøres med 1. klasse toget til Norsk Museumstog, det blir myk klasse med våre aller beste vogner. Les mer om vognene her.

Trekkraften blir damplokomotiv 30a 271 på strekingen Kongsvinger-Elverum-Hamar. Øvrige strekninger kjøres med elektrisk veteranlokomotiv type El 11 eller 13.

Det blir servert brunsj-buffet og to retters middag. Gratis og kaffe og te er tilgjengelig hele turen og det er mulig å kjøpe mineralvann, øl og vin i spisevognen. Det er ikke tillatt å nyte medbrakt alkohol om bord i toget. All servering i toget tas hånd om av vår kulinariske samarbeidspartner Sult Restaurant i Oslo.

Bandet Signälfeil, som spilte på klubbens jubileumsfest, vil underholde i toget og på plattformene underveis.

NJKs salgsavdeling er til stede i toget og kan tilby NJKs jubileumsbok, NJKs jubileumsvogn og andre salgsartikler.

Billettene bestilles og betales på forhånd på Ticketmaster, her kan du også velge sitteplasser i ønsket vogn. Underveis i toget vil de reisende få tildelt egne edmonsonske billetter fra vårt billettrykkeri.

Togets bagasjehyller er kun dimensjonert for lett bagasje, men det er plass til tyngre kolli på endeplattformene i Ao 990, og i konduktørvognen. Merk også at vårt gamle tog ikke er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Spørsmål om togsammensetning og retning på vognene kan vi dessverre ikke svare på, da dette avgjøres kort tid før kjøring.

Togets rute

Stasjon Til Fra Merknad
Grorud 10.03
Lillestrøm 10.14 10.19 Påstigning
Kongsvinger 11.57 12.12 Lokbytte
Kirkenær 12.43 13.03
Flisa 13.23 14.03
Elverum 15.00 16.35 Damploktreff
Hamar 17.15 18.20 Lokbytte
Bøn 19.28 19.38 Benstrekk
Lillestrøm 20.19 20.20 Avstigning
Grorud 20.33

 

Påmelding og priser

Påmeldingen er avsluttet, og turen er fulltegnet.

Hvert medlem har anledning til å ha med seg én ledsager. Prisen for ledsager er den samme som for medlemmer.

Prisen er kr 1790 + kr 59 i billettavgift.

Prisen er uavhengig av påstignings- og avstigningsstasjon, og inkluderer brunsj og to-retters middag.

Billettene bestilles og betales på forhånd på Ticketmaster, her kan du også velge sitteplasser i ønsket vogn.

Påmelding forutsetter gyldig medlemskap for 2019. Det gjelder også de som har familiemedlemskap. Er du ikke NJK-medlem? Bli medlem i dag.

Alle spørsmål angående billetter og betaling må rettes til Ticketmaster. Har du ellers spørsmål, kan du sende e-post til

Alle priser i norske kroner (NOK). Forbehold om kansellering/endringer og utsolgt.

Sist oppdatert 18.06.2019