Med damp på Bergensbanen

271 flesberg ramstadDamplokomotiv 30a 271 på Flesberg 14. september 2008. Foto: Kjell A Ramstad.

Bli med på en fantastisk tur på fagre Bergensbanen i pinsen! Turen går fra Oslo til Bergen fredag 7. juni, og tilbake søndag 9. juni. Du setter selv sammen turen etter eget ønske, med tog én vei eller tur/retur, hotell og fellesarrangement på lørdag.

Vi kjører første klasse veterantog med myke seter og spisevogn. Det blir damplokomotiv Hønefoss - Ål og tilbake, ellers elektrisk veteranlokomotiv. Underveis serveres det brunsj og middag i spisevognen.

Vi tilbyr også en spennende dagpakke i Bergen på lørdagen, med chartertur og omvisning på Bybanen, og togtur og grilling på Gamle Vossebanen.

nmt tog el11 finseNMT-toget med El 11.2098 ved Finse 16. august 2009. Foto: Helge Sunde.

Program for turen

Fredag 7. juni: Oslo - Bergen

Avgang fra Grorud stasjon ca. kl. 09.15. Grunnet byggingen av Follobanen er det redusert kapasitet på Oslo S, vi må derfor starte på Grorud. Vi anbefaler våre reisende å ta lokaltog linje L1 fra Oslo S mot Lillestrøm. Lokaltogene går hvert kvarter, og tar 11 minutter til Grorud. Se også ruter.no for informasjon om bussruter til Grorud stasjon.

Vårt tog vil bli satt opp i god tid før avgang slik at det er mulig å komme noe før og gå rett på toget, som vil stå i spor 3.

Turen starter på Alnalinjen til Grefsen. Denne strekningen trafikkeres sjelden av persontog, og er derfor en opplevelse i seg selv. Fra Grefsen kjører vi til Roa og videre mot Hønefoss, med stopp for fotokjøring på Grindvoll. På Hønefoss blir det en pause mens vi kopler på damplokomotivet foran i toget. Om bord i toget serveres brunsj mens toget tøffer oppover Hallingdal forbi Nesbyen og Gol mot Ål, hvor damperen koples fra. Etterhvert kommer vi til Bergensbanens høyeste punkt på Finse, 1222 m.o.h, før vi kjører gjennom den 10 km lange Finsetunnellen. I spisevognen serveres middag, og turen går videre til Hallingskeid, Myrdal og Voss, før vi til slutt ankommer Bergen på kvelden.

Lørdag 8. juni: Dagpakke Bergen

Lørdagen er til fri disposisjon, eller du kan velge å bli med på vårt Dagpakke-arrangement. Vi starter på morgenen med vår egen chartervogn på Bybanen fra sentrum, og turen går til Flesland. Etter et lite opphold der, returnerer vi til Bybanens vedlikeholdsbase på Kokstad. Her blir det guidet omvisning og enkel lunsj med kaffe og mineralvann. Deretter kjører vi i veteranbusser til Midttun for tur med Gamle Vossebanens veterantog til Tunestveit og retur til Garnes stasjon. Her blir det arrangement om ettermiddagen/kvelden med grilling og sosialt samvær. Retur ettermiddag/kveld med veterantog til Arna gamle stasjon. Derfra er det en spasertur på ti minutter til Arna nye stasjon, hvor det går lokaltog til Bergen. Dagpakke Bergen kan kjøpes sammen med togbilletten eller separat, og prisen inkluderer lunsj og middag, samt all transport, unntatt lokaltog Arna - Bergen.

Søndag 9. juni: Bergen - Oslo

Avgang fra Bergen stasjon ca. kl. 09.00. Vi passerer Voss og i spisevognen serveres brunsj. På Ål blir det et opphold for å kople på damperen, og vi tøffer videre til Hønefoss. I spisevognen er det etter hvert tid for middag, og fra Hønefoss kjører toget Randsfjordbanen til Hokksund og videre til Drammen og Asker, med ankomst Oslo S på kvelden.

Eo 119 salicathI spisevognen serveres det god mat og drikke underveis. Foto: CF Salicath.

 

Toget

Turen kjøres med 1. klasse toget til Norsk Museumstog, det blir myk klasse med våre aller beste vogner. Les mer om vognene her.

Trekkraften blir damplokomotiv 30a 271 fra Hønefoss til Ål og tilbake. Øvrige strekninger kjøres med elektrisk veteranlokomotiv type El 11 eller 13. Dette er første gang på 10 år det kjøres damp på Bergensbanen.

Det blir servert en enkel brunsj-buffet og to retters middag hver vei. Kaffe er tilgjengelig hele dagen og det er mulig å kjøpe mineralvann, øl og vin  i spisevognen. Det er ikke tillatt å nyte medbrakt alkohol om bord i toget. All servering i toget tas hånd om av vår kulinariske samarbeidspartner Sult Restaurant i Oslo.

Billettene bestilles og betales på forhånd på Ticketmaster, her kan du også velge sitteplasser i ønsket vogn.

Togets bagasjehyller er kun dimensjonert for lett bagasje, men det er plass til tyngre kolli på endeplattformene i Ao 990, og i konduktørvognen. Merk også at vårt gamle tog ikke er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Detaljert togrute blir lagt ut så snart den er klar. Spørsmål om togsammensetning og retning på vognene kan vi desverre ikke svare på, da dette avgjøres kort tid før kjøring.

Hotellene

Du kan fritt velge overnatting, men vi har avtaler med fire utvalgte hotell som kan tilby rimelige priser for NJK-medlemmer. Ett av hotellene (Citybox Bergen) kan kjøpes sammen med billetten, øvrige hotell må bestilles på egen hånd. Rabatten er avhengig av at du bestiller for begge netter. Merk at det er flere store arrangementer i Bergen denne helgen, så det lønner seg å bestille tidlig.

Citybox

Citybox har to hotell i Bergen, og det er vårt rimeligste alternativ. Merk at frokost ikke er inkludert i prisen, men en enkel frokost kan kjøpes i lobbyen.

hotel citybox bergen

Citybox i Bergen sentrum er et moderne økonomihotell med lave priser. Citybox kombinerer enkelhet med komfort og lave priser. Vi har reservert et begrenset antall rom som kan bestilles samtidig med togbilletten, eller kjøpes separat.

Enkeltrom: kr 1490 pr. natt, totalpris kr 3077 (inkludert kr 97 i billettavgift).
Dobbeltrom for to personer: kr 1690 pr. natt, totalpris kr 3477 (inkludert kr 97 i billettavgift).
Salget av vårt tilbud hos Citybox Bergen er avsluttet.

hotel citybox danmarksplassCitybox Danmarksplass er et helt nytt hotell litt utenfor sentrum, men bare åtte minutter unna med Bybanen. Det hippe restaurantkonseptet JAJA vil være tilknyttet hotellet, som åpner 17. mai.
Enkeltrom: kr 1390 pr. natt, totalpris kr 2780.
Dobbeltrom for to personer: kr 1590 pr. natt, totalpris kr 3180.
Salget av vårt tilbud hos Citybox Danmarksplass er avsluttet.

Scandic

Vi har avtaler med to Scandic-hotell i Bergen, hvor NJK-medlemmer får 15% rabatt på ordinære priser denne helgen.

hotel scandic torget bergenScandic Torget ligger midt i sentrum, med en fantastisk utsikt over byen. Nyt en deilig frokost med utsikt over sjøen. Hotellet fra 1928 gjenåpner 3. juni etter en totalrenovering, men tar imot rombestillinger nå.
Klikk her for å bestille, eller ring 23 15 50 00 og oppgi promokode PROMO15B.

hotel norge bergenHotel Norge by Scandic åpnet første gang i 1885, og har siden åpningen vært et ikon og et av Bergens mest prominente hoteller. I 2018 gjenåpnet hotellet etter en omfattende totalrenovering.
Klikk her for å bestille, eller ring 23 15 50 00 og oppgi promokode PROMO15B.

 

Påmelding og priser

Salget er nå avsluttet. Hotelltilbudene til Scandic kan fortsatt benyttes av den enkelte.

Hvert medlem har anledning til å ha med seg én ledsager. Prisen for ledsager er det samme som for medlemmer.

Oslo-Bergen tur/retur: kr 2500 + kr 74 i billettavgift.

Oslo-Bergen én vei: kr 1500 + kr 54 i billettavgift.

Bergen-Oslo én vei: Samme pris som Oslo-Bergen.

Togprisene er uavhengig av påstignings- og avstigningsstasjon, og inkluderer brunsj og to-retters middag.

Dagpakke Bergen lørdag: kr 750 + kr 45 i billettavgift.

Billettene bestilles og betales på forhånd på Ticketmaster, her kan du også velge sitteplasser i ønsket vogn. Valg for dagpakke og hotell vil framkomme etter at du har valgt togbillett(er).

Påmelding forutsetter gyldig medlemskap for 2019. Det gjelder også de som har familiemedlemskap. Er du ikke NJK-medlem? Bli medlem i dag.

Ved framvisning av gyldig Ticketmaster-billett i toget vil du få tildelt egne edmonsonske billetter fra vårt billettrykkeri.

Alle spørsmål angående billetter og betaling må rettes til Ticketmaster. Har du ellers spørsmål, kan du sende e-post til

Alle priser i norske kroner (NOK). Forbehold om kansellering/endringer.

Sist oppdatert 21.05.2019