Programmet første halvår i 2010 ble avrundet med oppfyrt grill i hagen på Råstad stasjon onsdag 24. juni, St. Hansdagen.  Dagen før hadde boken om Norsk Jernbaneklubbs første 40 år, Med blikk for jernbanehistorien - 40 år med Norsk Jernbaneklubb, kommet fra trykkeriet, og hva var vel da mer naturlig enn å ha en lokal førlansering av boken.

Avdelingens kokk sørget for et skjønnsomt utvalg godbiter på grillen, og med god salat og annet tilbehør lå alt til rette for et godt måltid i det grønne.  Med jevne mellomrom kunne det hilses til reisende i togene som hadde opphold ved Torp Sandefjord Lufthavn holdeplass.

Lokalavdelingens leder var redaktør av boken om NJKs første 40 år, Med blikk for jernbanehistorien - 40 år med Norsk Jernbaneklubb, her intervjues han av Tønsbergs Blad.  I bakgrunnen er tog 875s opphold på Torp Sandefjord Lufthavn holdeplass gjenstand for en viss oppmerksomhet.

 

Selv om sommerværet ikke viste seg fra sin aller beste side, var det oppholdsvær.  Og temperaturen var slik at det absolutt var mulig å være ute.

Toget (ett av mange ...) har gått, det har også maten ...  Oppvasken blir av det enkle slaget, det er en soleklar fordel med papptallerkner og engangsbestikk.

God stemning rundt bordet, her er det både medlemmer som har vært med helt fra starten i 1969 og medlemmer som mer eller mindre nettopp har kommet inn i klubben.