Artikkelindeks

 

Gjestene er i ferd med å komme, og noen slo seg til i salongen oppe.  En kopp kaffe smaker.  Alltid.

Etter hvert som gjestene innfant seg, ble det plutselig klart at vi kom til å bli toogtyve, ikke enogtyve.  At den toogtyvende kom bardus på, skyldtes en misforståelse i forbindelse med påmeldingen.  Utfordringen ble å finne plass ved bordet, maten var ikke noe problem. 

Julemøte på sporet av 1970-årene, med julemiddag som forrett, er hva som venter herrene i sofaen.

Med en kaffekopp i lanken kan ventetiden brukes til så mangt.

 

 Noen gjester gjorde en stopp i mj-rommet når de kom.

Det er mange centimetere siden vi så Emil Bjerløv Frogner sist, et hyggelig gjensyn.

Øivind Andreassen (t.v.) kjører tog på Märklin-delen, her har han fått selskap av Andreas Bjørnson og Torstein Reiersen. 

Emil Bjerløv Frogner har et sikkert grep om kjørekontrollen for likestrømsdelen - juletoget skal frem.

 

Maten ankom til avtalt tid, og alt lå til rette for at vi kunne sette oss til bords litt før klokken 18.00.  Men det var en hake - den het stasjoner i Oslo-området og signalproblemer ...   Etter hvert tok flere gjester kontakt og fortalte at de befant seg ombord i tog som i større eller mindre grad, stort sett større ..., var forsinket.  Kveldens foredragsholder og hedersgjest ble også rammet av dette, og planen om ankomst Råstad sånn omtrent ti på seks ble ettertrykkelig kullkastet.  Først litt før halv syv kom toget med Ole Mjelva ombord.

Som følge av togforsinkelsene ble også vi forsinket.  I stedet for å kunne sette seg til bords for å spise en gang før klokken seks, ble den vel halv syv.  Og et allerede stramt program ble enda strammere.  Forsinkelsen måtte hentes inn, hvordan det ble gjort skal vi komme tilbake til.

Alle gjestene er på plass, den første offisielle delen av julemøtet kan starte.

Dette hadde vært det perfekte bildet av et fornøyd selskap, hadde det ikke vært for fjanten av en fotograf som plasserte sitt legeme foran et objektiv med aktiv autofokus da utløseren ble trykket ned ...  Buksevann hadde trolig vært en passende represalie.

Julemiddagen, klassisk ribbe, falt i smak.  I et forsøk på å få plass til 21 ved bordet, ble det dekket for ti på siden mot sporet.  Det ble fort klart at det ikke var gjennomførbart i praksis, det ble løst ved at to - vi ble jo 22 - tok plass i salongen og inntok middagen der.

Det ble spist godt, ...

... og det var fornøyde ansikter å se så langt øyet rakk.

 

 Før middagsbordet ryddes for dessert, var det noen av lokalavdelingens medlemmer som fikk en oppmerksomhet som takk for innsatsen i årets som hadde gått.

Per Sørensen (t.v.), Stefan Bårli Hansen og Øivind Andreassen fikk takk for innsatsen i 2014 i form av en spesialeske med jule-brygg, overrakt av avdelingens leder Hans Morten Tamnes.  På begynnelsen av året kom vi plutselig i en situasjon hvor vi manglet en ansvarlig for kiosk- og salgsavdelingen, Per Sørensen tok umerkelig et ansvar og har i løpet av året sørget for en forbedring av driften.  Øivind Andreassen og Stefan Bårli Hansen tok begge del i arbeidet med å legge til rette for mj-aktivitet i lokalavdelingsregi.

Øivind Andreassen var den første som mottok en spesialtilpasset eske inneholdende flytende, kornbaserte godsaker tilpasset den forestående høytiden.

Da Per Sørensen (t.v.) og Stefan Bårli Hansen hadde fått overrakt sine esker, tok Øivind Andreassen ordet og påpekte blant annet at det er medlemmenes engasjement og innsats som bestemmer hva det vil være mulig å få til, og oppfordret alle til å bidra, uansett om det er i stor eller liten utstrekning.  Til høyre en lyttende Hans Morten Tamnes.