Bildeserien "Månedens bilde" var en aktivitet vi hadde fra januar 2005 til mai 2016. Redaktøren beklager at vi ikke har vært istand til å arbeide videre med denne serien etter dette. Etter siste oppgradering og bytte av generelt basis-system for NJKs sider, er de gamle sidene og bildene ikke lenger tilgjengelige i alle nettlesere. Enkelte, spesielt eldre, nettlesere vil fortsatt kunne vise sidene. For historiens skyld arbeides det med en mer permanent løsning, men serien som sådan vil nok ikke bli tatt opp igjen. Generelt er bildedeling idag noe annet enn for bare fem år siden, og selvfølgelig noe helt annet enn da vi startet med dette for 16 år side.

 

Månedens bilde april-mai 2016

Fotografen har fanget BM 93 nr.93.15 i tog nr. 2386 nord for Rena i flott vårvær 11. april 2016.

Foto: Knut Eidsæther
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

Ditt bilde som månedens bilde?

 

 

Tidligere bilder i denne serien:

 

 

Februar-Mars 2016

Det er ikke lagt ut bilde(r) for disse månedene.

 

 

Månedens bilde januar 2016

Årets første bilde viser 14.2188 med tog 5519 på Ål stasjon 28. januar 2016. Bildet er hentet fra Forumet Stasjonen og er postet av signaturen "Gjermund". Det er "lys i kjøkkenet" som en av de andre forumskribentene bemerket.

!-- Foto: Gjermund
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde desember 2015

Desemberbildet er fra arbeidene på Dovrebanen langs Mjøsa syd i Stange. Banen var stengt det meste av november for å "koble om" fra det gamle enkeltsporet til det nye dobbeltsporet mellom Minnesund og Kleverud syd for Espa. Bildet kombinerer "action" og natur på en bemerkelsesværdig måte og forteller på den måten mye om landet vi lever i. Det er Lars Byman som har tatt bildet 27. november iår.

Foto: Lars Byman
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde oktober-november 2015

BM69.656 med tog 216 på vei ut fra Reinsvoll stasjon, eller det som er igjen av stasjonen på vei til å bli redusert til et stoppested. Bildet er tatt 11. oktober.

Foto: Stein Arild Tufte
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde august-september 2015

Tre Di8-lok (709, 710 og 713) på vei nordover til Trondhjem etter reparasjoner og testing "sønnafor", trukket av El18.2247, fotografert av Hans Martin Lie sør for Dombås. Bildet er publisert på NJK Forumet Stasjonen, og vi slutter oss helt til medforumist Stein Jaksjø som skriver følgende i sin kommentar: "I tillegg til dets opplysende innhold synes jeg sør-for-Dombås bildet ditt er et ordentlig fint foto - fine landskapslinjer, god dybde, fint utsnitt og nydelig lys. Godt knipsa!"

Foto: Hans Martin Lie
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Juni-Juli 2015

Det er ikke lagt ut bilde(r) for disse månedene.

 

 

Månedens bilde mai 2015

De siste måneder har det gått 16 lok i Cargonets virkestog for Booregaard, skriver Jørn Ole Steina og legger ut en serie gode bilder av tog 5262 fra mars til mai. Vi plukket ut det siste i serien, vi mener at dette også er det beste, fra kurven ved Korsødegården på Tangen 28. mai. Det er El 16 2212 som er trekkraft denne dagen.

Foto: Jørn Ole Steina
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde april 2015

I serien Årgangsbilder på NJK sitt forum presenterer Erik Borgersen noen bilder tatt langs Kongsvingerbanen for 40 år siden. Vi synes dette sort/hvitt-bildet av persontog Oslo Ø - Magnor med en BM 65B i front, tatt ved Bingsfoss, godt viser hva slags materiell som ble benyttet på den tiden.

Foto: Erik Borgersen
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde mars 2015

Den 16. mars var Di 3b nr. 642 på sin første jobb som museumslok. Det ble kjørt to turer Elverum-Opphus, det ble gjort opptak til filmen Kongens nei. Bildet er tatt når første tur til Opphus er unnagjort, her nord for Rena på returen til Elverum.

Foto: Jørn Ole Steina
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde februar 2015

Dette bildet kunne vært kalt "To dansker i svenske klær møtes i norsk vinterlandskap". Det er uansett en TMY og en TMZ som møtes et kort øyeblikk på Vestmoterminalen i det østre innland en kald januardag.

Foto: Jørn Ole Steina
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde januar 2015

Ved inngangen til det nye året dukker dette bildet opp blant NJKs galleribilder. Det er Erik W. Johansson som her har fanget BM 69G nr.69.056 i tog nr. 207 den 29. desember 2014. Toget passerer ved tidligere Fiskevollen holdeplass på vei mot Gjøvik med kraftig spraking fra en nedrimet kontaktledning. Det skarpe øye vil skimte et rødt innkjør Eina i bakgrunnen. Et flott stemningsbilde fra denne litt mørke årstiden.

Foto: Erik W. Johansson
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde desember 2014

Bildet av Karettoget er tatt på Midtskogen 8.3.2014, togets tur i forbindelse med Grundsetmart´n. Med dette bildet ønsker styret God Jul til alle medlemmer og andre jernbaneinteresserte.

Foto: Bjørn Åke Persson
Kilde: privat

 

 

Månedens bilde november 2014

Dette bildet av Kraby stasjon på Skreiabanen er tatt 13. september iår, altså helt ferskt. Kjell Hegna viser bildet på forumet Stasjonen sammen med flere ferske bilder fra denne og andre stasjoner på Skreiabanen.

Foto: Kjell Hegna
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde september-oktober 2014

Bildet viser BM 91 nr.91.06 i tog nr. 372 på Os stasjon i Østerdalen en sommerdag i 1975. Ungene har gått ned på stasjon' for å glane. En sommeridyll, skriver fotografen.

Foto: Erik Borgersen
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde juli-august 2014

Gjøvikbanen er fin når det gjelder idyller og stemninger, skriver fotografen om dette bildet fra juni 2012. Bildet viser tog 207 som nettopp har forlatt Eina på vei mot Gjøvik.

Foto: Andreas W.
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde mai-juni 2014

Oppgradering av Rørosbanen er igang. En strekning nord for Hanestad får nye sviller. MZ 1461 Frigg er kommet opp med nye sviller som mellomlagres på Koppang.

Foto: Kjetil Johnsen
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde mars-april 2014

Det er ikke lenge siden vi hadde bilde fra Hamar stasjon, men vi vil likevel ikke unnlate å ta med dette. Det forrige var fra 1982 med røde lok som brukte moderne drivstoff. Dette er fra 1963 med annet drivstoff. Bildets tittel er "31b 429 legger i vei retning Dovrebanen, Hamar antagelig 1963" og fotografen var Hans Petter Grøner. Vi tar med Thor Bjerkes kommentarer til bildet, hentet fra NJKs forum Stasjonen:

Interessant bilde fra Hamar stasjon. Vi kan se nordre vanntårn, revet i 1964. Lok 429 var en av 31b-lokene fra Bergensbanen som kom til Hamar distrikt i 1962, for dette loket mai 1962. Det ble utrangert allerede i juli 1963, så tidspunktet for bildet kan derfor bestemmes ganske godt.

En annen forumist observerer at det ikke er blader på trærne og tipper derfor at bilder er fra påsketrafikken i 1963.

Foto: Hans Petter Grøner
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde januar-februar 2014

Flytog ved Steinsrud mellom Stange og Tangen. Ren bonus for fotografen, sier Hans-Petter Lyshaug som egentlig ventet på et 74-sett.

Foto: Hans-Petter Lyshaug
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde desember 2013

Ikke mye vintertogbilder å oppspore nå i desember, så vi måtte hente vårt bilde fra foregående måned. Dette er forsåvidt ikke uvanlig, men vi måtte også utenfor vårt lokalområde, såvidt. Det står i hvert fall navnet på en mjøsby i destinasjonsboksen.
Bildet er tatt på Røros 9. november 2013 og viser 92-sett nr. 9 som venter på reisende i "blåtimen".

Foto: Erik Borgersen
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde oktober-november 2013

Kveldsstemning på Hamar for litt over 30 år siden (1982). Hurtigtog 341 Oslo-Lillehammer gjør opphold på stasjonen (ankomst 19:34, avgang 19:48). Bildet viser Hamar slik stasjonen var før ombyggingen av adkomsten til spor 2 og 3. Nohab'en (643) hadde trukket tog 302 fra Trondheim til Hamar, og brummer her mot stallen og en liten velfortjent pause før ny økt venter med tog 305. Mannen med hvit stokk får vi håpe kom seg velberget til riktig sted, mens utvendig håndterer sykkel som reisegods.

Foto: Erik Borgersen
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde august-september 2013

Fotografen var på reise mot Røros-regionen og traktene ved Aursundens bredd. Midt på dagen var det på tide med en liten matbit, skriver han. Og hva er vel mer naturlig enn å innta den på Løten nærstasjon? Hvem vet, plutselig kan det jo dukke opp et tog. Slik som dette ...

Tog 2385, som på Røros blir tog 415, har gjort en kort stopp på Løten 23. juli 2013.

Foto: Hans Morten Tamnes
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde juni-juli 2013

Søndag 16. juni var Karéttoget klar for en ny tur til Elverum og tilbake. "Caroline" og karetvognene står på Hamar stasjon klar til å frakte dagens passasjerer. Været viste seg også fra sin beste side, selv om enkelte skyer virket faretruende mørke, skriver Kjetil Næss i sin kommentar til dette bildet.

Foto: Kjetil Næss
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde mai 2013

Bøverbru stasjon på Skreiabanen. Fotografen beskriver den som "gjenglemt av sin opprinnelige funksjon på en hylle ved siden av vegen." Traseen sees videre innover i skogen rett ifra fotografen.

Foto: Per Martin Engebretsen
Kilde: NJK forumet Stasjonen

 

 

Månedens bilde april 2013

Denne gangen har vi plukket ut et 39 år gammelt bilde. Det viser El 13.2138 med tog 352 like nord for Ring tidligere stasjon den 16. april 1974.

Foto: Thor Bjerke
Kilde: NJK forumet Stasjonen/Årgangsbilder

 

 

Månedens bilde mars 2013

Jernbaneverkets nostalgitog, eller "Vi vil videre-toget" som det også blir kalt, med Di3-616 på Elverum 12. februar 2013.

Foto: Knut Eidsæther
Kilde: NJK forumet Stasjonen/Galleriet

 

 

Månedens bilde februar 2013

Tangen 9. februar 2013.
Nord for Tangen stasjon er det en fin kurve, skriver fotografen.

Foto: Hans-Petter Lyshaug
Kilde: NJK forumet Stasjonen/Galleriet

 

 

Månedens bilde januar 2013

Ettermiddagstemning nord for Espa 28. desember 2012.

Foto: Hans-Petter Lyshaug
Kilde: NJK forumet Stasjonen/Galleriet

 

 

Månedens bilde 2013-
Månedens bilde 2011-2012
Månedens bilde 2009-2010
Månedens bilde 2007-2008
Månedens bilde 2005-2006
Tilbake til forsiden