Nyhetsbrev Januar 2024 fra Norsk Jernbaneklubb

Nyhetsbrev Januar 2024 fra Norsk Jernbaneklubb
 

NJK

Nyhetsbrev nr 1/2024

Januar 2024

---

Hei Besøkende, her kommer et nytt nyhetsbrev fra Norsk Jernbaneklubb. 

Dette er NJKs nyhetsbrev som kommer ut månedlig, eller når det er noe nytt å fortelle. Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev fra NJK kan du enkelt melde deg av ved å benytte linken helt nederst. 
 

Medlemstur til Sandnes og Jæren 30. mai - 2. juni


Venterommet på Mariero stasjon, NJK Rogalands lokale.  Foto:  Hans Morten Tamnes

NJK Vestfold inviterer til forsommertur til Sandnes og Jæren. Turen er åpen for alle NJK-medlemmer uavhengig av lokalavdelingstilhørighet. 

Torsdag kveld 30. mai reiser vi med nattoget til Stavanger. Ved ankomst Sandnes Sentrum stasjon er det femti meter å gå til GamlaVærket Gjæstgiveri og Tracteringssted, hvor frokosten venter på oss.  Det er også der vi skal overnatte to netter.

Vi skal blant annet besøke NJK Rogaland, få omvisning på Mantenas jernbaneverksted i Stavanger og Orstad godsterminal. En tur til Egersund og besøk i lokstallen der for å se og høre om NJKs virksomhet, står også på programmet.

Mer informasjon, priser og påmeldingsskjema: 

Nyheter fra Fedecrail




2023 er tilbakelagt, med alle sine muligheter, utfordringer, nyheter og tilbakeslag. Året har vært innholdsrikt på mange måter, og på tampen av året sendte FEDECRAIL ut en desemberoppdatering, om høydepunkter fra året som har gått.
Rapporten i sin helhet kan leses på FEDECRAIL sine hjemmesider (Update 59), men her følger en kort oversikt over noen høydepunkter, på norsk.


Tilskudd til kulturminner i jernbanesektoren


Søknadsfristen for tilskudd til jernbanens kulturminner er nå passert. I år blir det særdeles spennende å se hvordan tildelingen blir.
Potten til søkbare midler (forskriftens "generell støtte") er økt til 8,9 MNOK. Viktige premisser for økningen er Hurdalserklæringens "Legge til rette for at museumsbaner og historisk jernbanemateriell i større grad ivaretas" og Jernbanedirektoratets "Plan for historisk jernbanemateriell, delrapport 2".

Tradisjonelt har post 76 gitt tilskudd til materiellprosjekt, men nå er det også pekt på vognhaller og infrastruktur for å stoppe forfallet. Så får vi se hvordan tildelingene faller ut for 2024. Og kanskje blir det behov for en gjennomgang av tildelingskriteriene for 2025 for å matche de to viktigste politiske føringene.

Flere avdelinger i NJK har søkt om tilskudd. 
Oversikten over søkere er offentlig, og kan leses på denne linken: 

Tilskudd til kulturminner i jernbanesektoren

 

Takk for støtten!

NJK oppnådde statsstøtte til dekning av våre leieutgifter i 2022 og 2023, samt grunnstøtte for 2023, dette samsvarer med Hurdalserklæringen. Utover dette har vi ingen andre faste inntekter enn medlemskontingenten til å drive hele foreningen.

Skattefrie gaver og Grasrotandelen er derfor svært kjærkomne inntekter for oss.

Vi takker så mye til alle som på denne måten har bidratt til vår virksomhet. Visste du at du kan støtte oss økonomisk både via Grasrotandelen til Norsk Tipping, og via skattefrie gaver som du får til fradrag i din selvangivelse?

Les mer om våre støtteordninger her: Slik støtter du NJK
Her kan du se hvor mye som kom inn i 2023: Takk for støtten


 

Noen kalendere med produksjonsfeil

Dessverre er det sendt ut et lite antall "Norsk Jernbanekalender 2024" med en produksjonsfeil på oppslaget for desember 2024, hvor både månedsnavnet, årstall og bildetekst mangler. 
Har du kjøpt kalenderen og fått et eksemplar med denne feilen så ta kontakt på
Vi beklager feilen. 

 

Husk medlemskontingenten for 2024

Medlemskontingenten for 2024 forfaller den 31.1.2024. Vi minner om at det er viktig å skrive riktig KID på innbetalingen for at vi skal få den korrekt inn.
Betalinger fra utlandet vil vi helst ha via njk.no/paypal, da det er billigst for klubben.



 

Hva Skjer i NJK?

{autoicagenda:| display:title, image, ndate, place| pict:resized| maxwidth:150| maxheight:150| cols:1| max:10| order:next,ASC}

Nyheter og tilbud fra NJK Salg

Klikk på bildene for å lese mer og bestille.


 




 






 

Her kan du lese våre tidligere nyhetsbrev: Nyhetsbrevarkiv
Her kan du lese vår personvernerklæring: NJKs personvernerklæring
 
--
www.njk.no | Kontakt oss | Facebook
--
Ikke interessert i flere nyheter fra NJK? » Meld meg av nyhetsbrevet

Email built with AcyMailing