Tog, båt og eventyr

 

Søndagene 12. juli, 26. juli, 16. august og 30. august 2020 arrangerer Krøderbanen de populære rundturene ”Tog, båt og eventyr” til kråkeslottet og eventyrmuseet Villa Fridheim. Reisen inkluderer damptog og en flott båttur på innsjøen Krøderen. Returen går med veteranbuss. Hele turen kan i år kjøpes på forhånd som én pakke gjennom Ticketmaster.

Villa FridheimVilla Fridheim. Foto: Nina Djærff

Villa Fridheim

Villa Fridheim ble oppført i 1890-92 som landsted for trelasthandler Svend Haug og hans kone Thea Haug fra Drammen. Huset ble restaurert og gjenåpnet som eventyrmuseum i 1986, og det er i dag en av Norges best bevarte trebygninger. Den imponerende hallen er dekorert med store eventyrmalerier og utsiktstårnet ruver hele 30 meter over bakken. Huset består av ca. 40 forskjellige rom. I eventyrrommene er du omgitt av de kjente og kjære norske eventyrfigurene og i kjelleren er det et spennende eventyrmuseum og et lysmuseum. Villa Fridheim-trollet er en del av inventaret, og dukker gjerne opp på når du minst venter det …

Servering

Rundturen kan kjøpes med eller uten forhåndsbetalt middag. Forhåndsbetalt middag serveres på M/S Kryllingen II etter avgang fra Krøderen brygge, og desserten står klar ved ankomst til Villa Fridheim. Fordelen med å forhåndskjøpe middag er at du da kan spise underveis på båtturen, og ha mere tid til å utforske Villa Fridheim.

Voksenmeny
Middag (to alternativer*):
  - Hjortegryte med poteter, rosenkål og viltsaus
  - Stekt ørret med poteter, agurksalat og rømmesaus
Dessert: Kakebord og kaffe/te

Barnemeny
Middag: To wienerpølser med potetstappe
Dessert: Kakebord og saft

Drikke til middagen som mineralvann, øl og vin kan kjøpes ombord på båten. Tilbehør som tyttebærsyltetøy, ketsjup og sennep er tilgjengelig til alle rettene.

(*) Vennligst gi beskjed om ønsket middagsalternativ på epost til

De som ikke forhåndskjøper middag, kan kjøpe mat og drikke fra dagens meny i Fru Theas kafe på Villa Fridheim. Her serveres det et utvalg av drikkevarer, kalde og varme retter og søte fristelser.

Kryllingen II M/S Kryllingen II


Reiserute og tider - klikk på ønsket dag

Søndag 12. juli
Søndag 26. juli
Søndag 16. august
Søndag 30. august

Billettsalg og plassreservering

I år er det mulig å forhåndskjøpe billett til hele turen gjennom Ticketmaster. Du er da garantert plass både i toget, båten og veteranbussen. Forhåndskjøp av billetter må gjøres innen kl. 12.00 lørdag før reisedagen.

Merk: Kjøpte billetter vil bli refundert (minus billettavgift) dersom arrangementet ikke kan gjennomføres.

Klikk her for å kjøpe billetter

 

Billettpriser fra Vikersund

Uten middag Med middag
Voksne 530,- 880,-
Barn  280,- 455,-
Honnør 420,- 795,-
Minigruppe (*) 1295,- 1995,-

Billettavgift til Ticketmaster kommer i tillegg. Billettprisene inkluderer veteranbuss, togreise, båttur, inngang på Villa Fridheim og retur til Vikersund med veteranbuss.

Billettpriser fra Krøderen

Uten middag Med middag
Voksne 490,- 840,-
Barn  260,- 435,-
Honnør 390,- 740,-
Minigruppe (*) 1200,- 1900,-

Billettavgift til Ticketmaster kommer i tillegg. Billettprisene inkluderer togreise, båttur, inngang på Villa Fridheim og retur til Krøderen med veteranbuss.

<(*) Minigruppebillett gjelder for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Varianten med middag inkluderer to voksenmenyer. Siden antall barn på denne billetten kan variere, er det ikke lagt inn barnemenyer i den forhåndskjøpte billetten med middag. Disse kan bestilles separat på epost til , og betales på båten (kr 100,- pr. middag) og på Villa Fridheim (kr. 75,- pr. dessert).

 

Billetter kjøpt på reisedagen

Eventuelle restplasser selges på reisedagen på stasjonene Vikersund og Krøderen. Klikk her for oversikt over priser.

Tilleggsinformasjon

Ytterligere opplysninger om kombinasjonsturene til Villa Fridheim kan du få ved å kontakte turkoordinator Anders Linnerud på tlf. 450 65 452 eller e-post:

 

Sist oppdatert 20.03.2020