Lokalavdelingen er blitt bedt av Nesttunsenteret om å lage et anlegg som skal stilles ut på handlesenteret i julen. Motivet for anlegget vil være Nesttun stasjon i form av en rundbane men vil ikke være et vintermotiv. Øystein Pettersen er ansvarlig for byggingen og har sagt seg villig til å å låne ut sine egne nydelige selvbyggete bygninger fra sitt eget anlegg. Anlegget vil nok ikke bli fullstendig ferdig til årets jul selv om det blir absolutt presentabelt.

 

18.10.2006:

Delene til rammeverket skjæres til av Øystein Pettersen.  Foto: Bjørn Totland

Byggingen av rammeverket er godt i gang.  Foto: Bjørn Totland


Det er mye som skal gjøres før anlegget kan presenteres på Nesttunsenteret så det er bare å komme i gang. Her er Øystein i gang med å bygge rammeverket til seksjonene.

8.11.2006:

Seksjonene som utgjør rammeverket er ferdig og det er klart for legging av skinner. Siden anlegget skal stå i et utstillingsvindu og togene skal gå pålitelig dag inn og dag ut i julen er det viktig at skinneleggingen er nøyaktig slik at det ikke oppstår avsporinger.

Nøyaktig skinnelegging er viktig.  Foto:  Bjørn Totland

 

22.11.2006:

Stasjonsområdet har nå fått litt landskap, murer og veier.  Foto: Bjørn Totland

Det går fremover med byggingen av utstillingsmodulene. Stasjonsområdet har fått veier og murer i tillegg til at det er laget landskap og fjellskrenter. Det gjenstår fortsatt litt sporlegging.

 

8.12.2006:

Kjørestrømmen kobles til i ustillingsvinduet.  Foto: Bjørn Totland

 

Det har vært et hektisk arbeid både i klubben og hjemme hos Øystein for å bli ferdig i tide med utstillingsanlegget.

Seksjonene er klare til å vises frem og monteres sammen i utstillingsvinduet til Intersport. Anlegget vil bli lett synlig for alle som passere forbi på gaten i Nesttun sentrum.

Her er  endelig alle seksjonene koblet sammen og det elektriske koblet opp.

Ole kan plassere lokomotivene på sporet og sette opp de to togstammene som skal trafikere Nesttunbanen de nærmeste ukene. Det vil være to lokomotiver som kjører på banen i senterets åpningsstid.

Togstammene kan setter på sporet.  Foto: Bjørn Totland

Før bakgrunnsplaten kan settes på plass må skjøter og skader skjules med gress i tillegg til at det skal plantes litt trær. Selvfølgelig må det være noen mennesker på stasjonen for å skape litt liv på anlegget.

Det er fortsatt en del detaljer som ikke er på plass fordi det rett og slett ikke ble tid til å fullføre alt innen tidsfristen, men dette er ting som bli gjort før neste jul. Uansett er det allerede blitt et anlegg som sikkert kommer til å glede mange som er kjent på Nesttun.

Litt beplanting og detaljering før bakplaten settes på.  Foto:  Bjørn Totland

Utstillingsanlegget sett fra gaten på Nesttun.  Foto: Bjørn Totland

Anlegget er kommet på plass i utstillingsvinduet og mange som husker den gamle stasjonen på Nesttun vil nok nikke gjenkjennende når de ser utstillingen. Faktisk vil de som betrakter anlegget dra kjensel på bankbygningen i front, som faktisk fortsatt eksisterer på Nesttun, ved å snu seg 180 grader rundt.