Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 26. juni til 28. august 2022 samt enkelte lørdager kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og historiske vogner trafikkerer museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud. Togene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle.

Banen feirer 150 år og vi kan presentere et innholdsrikt sommerprogram. Damplokomotiv 225 settes i drift etter lang tids restaurering, og hele banen mellom Krøderen og Vikersund er ferdig oppgradert, slik at veterantogene igjen kan kjøres helt til Vikersund. Det arrangeres rundturer og en rekke temadager gjennom sommeren. Lørdag 13. august blir det i tillegg en stor feiring av jubileet!

Her kan du se en oversikt over årets sesong

For de fleste togavgangene må billetter kjøpes på forhånd, se her for billettkjøp

Våre rutetider finner du her.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Lørdag 13. august feirer Krøderbanen 150 år. Vi har et flott program med både jubileumstog, taler og konserter. Et begrenset antall ekstra togbilletter er nå lagt ut. Les mer her

Rutetider og billetter for Stordriftsdagen søndag 21. august er lagt ut. Se her for informasjon.

Leie eget tog
Du kan også bestille ditt eget tog for store eller små arrangementer, se nærmere informasjon her

Frivillighetens dag søndag 28. august
Lag og foreninger i Krødsherad og Modum kan melde sin interesse for å delta, les mer her

 

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg og en suvenirbutikk. Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 11.08.2022