Gamle Vossebanen: Stordriftsdag - med flere tog på skinner!

IJG_1637--Kulturminnedag-2017-s
Kategori
Gamle Vossebanen
Dato
søndag, 9. september 2018 11:30
Møtested
Garnes stasjon - Tunesvegen 8, 5264 Garnes, Norge
Webside

Kulturminnedagene arrangeres i Norge for 25. år på rad 8. -16. september 2018. Temaet for årets kulturminnedager er «Typisk norsk – ikke bare norsk». Tematikken vil være med på å sette søkelyset på hva som definerer den norske kulturarven. Hva er norsk og hvordan har lokalsamfunnet påvirket og blitt påvirket i møte med verden, mellom folk og andre kulturer.

Denne dagen kan du i tillegg til de faste avgangene med veterantoget oppleve ekstratog med motorvogn BM 86. Det blir muligheten til å reise frem og tilbake med ulikt togmateriell, utvidet ruteplan, togkryssing på gamle måten og mange frivillige i tjeneste. En egen heldagsbillett vil gi mulighet til et ubegrenset antall reiser og kan brukes på alle tog mellom Garnes og Midttun. Bytt gjerne tog underveis, togene krysser på Haukeland stasjon.

Vår klassiske spisevognen fra 1930-tallet følger veterantoget på denne turen. Gjør turen ekstra spesiell og planlegg lunsj ombord. Hos oss kan du oppleve hvite duker, hvitt porselen og kelnere i stramme uniformer. Familie- eller vennelunsjen, den romantiske lunsjen for to eller bare deg selv, hos oss finner du hyggelig stemning og gode matopplevelser i spisevognen som passer enhver anledning.

Motorvogn BM 86 gikk i ordinær trafikk for NSB fra 1950 frem til 1985 og overtatt av museet i 1992. De var lenge kjent som "Vi kan"-vogner. Dette har sin bakgrunn i at vognene ble første gang presentert for publikum på "Vi kan"-utstillingen i Oslo i 1938. Utstillingen var en del av en bredere kampanje i mellomkrigstiden med ulike «kjøp norsk»-kampanjer.

Billetter kjøpes hos konduktør eller på vakre Garnes stasjon.
For mer informasjon og rutetider besøk på våre hjemmesider: Kulturminnedagene
Bordbestilling gjøres før avgang på e-mail:  
Meny: Spisevognstoget
Følg oss på Facebook: MuseetGamleVossebanen
Instagram: #museetgamlevossebanen

Velkommen til Vestlandets lengste museum.

 
 

Datoer

  • søndag, 9. september 2018 11:30