logga 150 ar 280px        logo tag 150 150px

JUBILEUMSTUR TIL SVERIGE 8.-11. SEPTEMBER 2006

NJK Reiser innbyr medlemmer og andre interesserte til å delta i feiringen av den svenske jernbanens 150-års jubileum. Hovedarrangementet TÅG 150 vil foregå på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle helgen 8. -10. september 2006. Turen arrangeres i samarbeid med Sveriges Järnvägsmuseum og Norsk Museumstog (NMT).
 
jvm hems tag 150 m   
 
  • Eget veterantog fra Oslo med spisevogn og myk klasse
  • Stopp underveis for severdigheter
  • Deltakelse på jubileet – masse gamle tog i fart, utstilling, marked etc.
  • Alternativt muligheter for aktiviteter og kulturtilbud i Gävle
  • Overnatting på meget gode hoteller
 
PROGRAM

Fredag 8. september
Toget har avgang fra Grorud (spor 3) kl. 07.58. Vi stanser også i Lillestrøm (spor 7) 08.16, Årnes 08.55, Kongsvinger 09.46.

Vi kjører via Charlottenberg, og i Kil tar vi Bergslagsbanan fram til Grängesberg. Her blir det en lengre stopp for å se på den store samlingen av jernbanemateriell fra blant annet TGOJ. Videre via Ludvika og Avesta Krylbo til Gävle. Underveis serveres middag i spisevognen. Ankomst Gävle kl. 20.58. Fra Gävle C er det noen minutters gange til hotellene. For de som ønsker det blir det mulighet for transport.  Resten av kvelden er til egen disposisjon.

Lørdag 9. september

Etter en bedre frokost er det avgang til Sveriges Järnvägsmuseum. Museumsområdet vil være en eneste stor levende historisk utendørsutstilling denne helgen. Lørdag blir den store dagen med tett trafikk på strekningene Gävle - Ockelbo og Gävle - Storvik med såkalte "årgangstog". Det blir liv og røre og hele 22 veterantog fra 1856 og fram til i dag vil være i gang. Egne opplegg for fotografer, se tips for fotografering samt plassbestilling for fotobusser. Se også liste over togsammensetninger.

Vi legger ikke opp noe alternativt program, men Gävle har mange attraksjoner å by på. Vi kan nevne Boulognerskogen som er en bypark med kafeer, aktiviteter og kulturtilbud, Gamla Gefle med hus fra 1700-tallet, gallerier, museer, dyrepark m.m. Åpningstider i butikkene er lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 12-16. For mer informasjon se 
Gästrikland Turism.

Ettermiddag/kveld er til egen disposisjon og middag kan inntas på en av Gävles mange restauranter.

Søndag 10. september
Etter frokost er vi klar for en ny tur til museet. Søndag arrangeres blant annet et stort jernbanemarked hvor alt fra modelltog til gamle jernbaneting skal selges.
 
På ettermiddagen påbegynner vi hjemreisen med avgang fra Gävle 16.40. Middag serveres i spisevognen og vi ankommer Västerås 20.04. Hotellet ligger like ved stasjonen.
 
Mandag 11. september
Etter frokost på hotellet er det avgang med toget fra Västerås 08.00. Ved ankomst Ervalla vil toget vårt bli trukket med diesellokomotiv til Nora, hvor vi får en stopp på nærmere 2 timer. Her blir det omvisning i Nora Bergslags Veteran-Jernvägs anlegg, alternativt en omvisning rundt i byen for de som foretrekker det. Nora er en unik by med bebyggelse fra 1700- og 1800-tallet. Her blir det også mulighet for å handle.
 
Toget går så videre via Örebro og Karlstad til Norge. Middag serveres i spisevognen, og det blir ankomst Kongsvinger 18.39, Lillestrøm 20.00 og Oslo S 20.21.
 
 
TOG OG HOTELL
Vi kjører med NMTs veterantog med elektrisk lokomotiv og teak-vogner. Salongvogn med balkong vil medfølge bakerst i toget. Middag serveres i spisevognen og ellers vil det være muligheter for kjøp av bl.a. mineralvann, kaffe, te og litt å bite i. Merk at toget ikke er tilrettelagt for bevegelseshemmede.
 
el 11.2107 dombaas
 
 
Hotellene i Gävle
Park Inn Gävle ligger midt i sentrum av byen, har 200 moderne rom, og er tilknyttet SAS kjeden.
Litt av hva hotellet kan tilby:
- Relaxavdelning med inomhuspool och bastu
- Kropp & Själ med sköna behandlingar
- Restaurang Café Artist
 
 
Hotell Gävle er er et trivelig og moderne hotell med 50 rom, sentralt plassert i sentrum, nær jernbanen. Alla rum har färg-TV med kabel-TV och filmkanaler samt telefon, dusch, wc, bra arbetsplats med digital IT-uppkoppling samt liten sitthörna. 80% av rummen är rökfria, i övrigt har vi helt rökfri miljö.

hotell gaevle

 
Hotellet i Västerås
First Hotel Plaza i Västerås ligger i sentrum av byen og ligner Oslo Plaza. Rommene er av høy standard og her skulle det ikke mangle noe. På 24:e våningen ligger Sky Bar, som är Sveriges högst belägna cocktailbar, där man förutom dryck kan njuta av lättare rätter och snacks. First Hotel Plaza´s utmärkta frukost serveras på lobby-plan där även Grab & Run finns för våra gäster.
 
 hotell vaesteraas rom    hotell vaesteraas sky bar

 

PRISER

Prisen inkluderer reise med veterantog Oslo – Gävle tur/retur, tre netter på hotell med frokost, middag i toget alle dager unntatt lørdag, og inngangsbilletter til museet.

Priser pr. person
Voksne                                                 kr 3120
Barn t.o.m. 12 år                                  kr 2270
Tillegg for 1. klasse i toget                 kr   500
Tillegg for enkeltrom hotell               kr   645

Alle priser i norske kroner (NOK).
 
Merk at vi har begrenset med plasser på 1. klasse (myke seter), her er det første mann til mølla.

 

PÅMELDING OG BETALING
 
Påmeldingen ble avsluttet 15. august, og turen er fulltegnet.