Font Size

SCREEN

Cpanel

Velkommen til Gamle Vossebanen

Hva skjer på museet?

Årets trafikkbrosjyre kan lastes ned her.


Det er sommer på veteranjernbanen! Vi nyter en kopp kaffe i solen og hilser våre passasjerer velkommen til en trivelig søndag ombord vårt veterantog. Det blir kjøring med veterantoget hver søndag hele juli. Husk å bestill plass til sommerens kanskje flotteste rundreise søndag 17. juli. Velkommen ombord!


Årets store nyhet er Bergen Heritage Tour. En unik og spennende rundtur gjennom Bergens flotteste natur ombord i vakkert restaurerte veterankjøretøy og –fartøy. Start og slutt på Holbergskaien i Bergen. Mer informasjon og bestilling: stord1.ticketco.no/

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

Veterantoget på Gamle Vossebanen kjører hver søndag fra midten av juni til midten av september 2015 de 18 kilometerne mellom Garnes og Midttun. Søndagstogene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen! Billetter kjøpes på toget eller på Garnes stasjon. Det er ikke behov for å reservere billetter. Det kjøres også ekstratog etter avtale.

Underveis passerer toget gamle Arna og Haukeland stasjoner. Turen går gjennom Arnadalen til Haukeland hvor terrenget skifter karakter til typisk vestlandsnatur med tuneller og fjellsider med vannet like nedenom. Etter 18 kilometer ruller toget inn på Midttun stasjon som er banens endepunkt i dag. 

IMG 2737 2000 x 1500

Gamle Vossebanen går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre. Den viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset topografien langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Langs fjorden møter jernbanen et fjordlandskap som ga særlige utfordringer da banen skulle anlegges. Jernbanen gikk inn som del i et allerede etablert samferdselsnett, der veier - herunder postveiene og fjordbåttrafikken - var av vesentlig betydning. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane.