Bergensbanen 100 år 1909 - 2009

alt

Bildet viser et av Norsk Museumstogs ekstratog - her med damplok 26c 411 på Haugastøl.  Foto Ulf Berntsen.

Bergensbanens 100 års jubileum ble feiret med stil i 2009 og vi har fortsatt med historiske tog på Bergensbanen.

Kjøreplan for Bergensbanen og 2016-sesongen kommer om kort tid.

 

Norsk Museumstog og restaurant Sult inviterer til reiseopplevelser på nettopp Bergensbanen.
Våre turer er åpne for alle og har fått navnet
 

Hardangervidda kulinarisk express.

Bakgrunnen for disse turer er Bergensbanens 100 års jubileum i 2009 og vil være det nærmeste du kommer Orientexpressen i Norge! Det var mye storhet over Bergensbanen og denne banen var første ute i Norge med spisevogner. I 2009 er det også 100 års jubileum for spisevognen i Norge. På våre kulinariske turer vil vi servere tilnærmet menyer fra åpningsåret av Bergensbanen. En av Europas flotteste høyfjellsstrekninger for tog som det kostet Norge et statsbudsjett å bygge!

alt

Togene vil bestå av 1. klasse vogner fra perioden 1909 – 1930 og alle våre vogner er bygget i teak. Vår ene 1.klasse salongvogn er levert til Bergensbanens åpning og var Dronning Mauds favorittvogn på hennes mange reiser mellom Oslo og Bergen. I toget vil det også gå en 1.klasse salongvogn - med utsiktsplattform bakerst. Denne salongvognen ble levert i 1923 som NSBs hovedstyres salongvogn og ble brukt som kongevogn frem til 1940. Den har et lite kjøkken, 3 sittekupéer med plass til 3 i hver og halve vognen er en stor salong med god plass. På våre turer blir denne vognen mest brukt som sosialt treffpunkt underveis hvor du kan nyte utsikten, gjerne et glass med noe godt i og hyggelig passiar med dine medreisende.

Underveis vil vi stoppe på bl a Finse med besøk på Rallarmuseet.

Toget vil underveis stoppe for på- og avstigning på de fleste større stasjoner og kjøre over Drammen på vår vei over fjellet mellom øst og vest.

alt